Бюджетът е диагноза за състоянието на всеки един град, а

...
Бюджетът е диагноза за състоянието на всеки един град, а
Коментари Харесай

Васил Терзиев описа проектобюджета на столицата с думите незаинтересованост, манипулация и безотговорност

Бюджетът е диагноза за положението на всеки един град, а методът, по който се прави, демонстрира по какъв начин работи целият този комплициран организъм. За да е добър един бюджет, би трябвало да има тактика. Сега виждаме повече пари за повече от същото. Така (кандидат за кмет на столицата от " Обединени за София " разяснява проктобюджета на града. 

" За да бъде направен като хората, би трябвало да му се отдели достаъчно време, да няма сюрпризирани, да не се бърза, да се набележат цели. Първата дума, с която го разказвам, е " индиферентност ". Незаинтересованост да чуем какво имат да ни кажат жителите, районните кметове, опозицията с всички положителни обосновани оферти, които през годините са отхвърляни едно след друго ", добави той. 

Терзиев разказа проектобюджета и с думата " безнаказаност ". " Безотговорност към осъществяването на заложените приортитети. Капиталова стратегия, която не се извършва консистентно от година до година, само че това не пречи да има диалог за това по какъв начин нямало да има пари и следва апокалипсис, в случай че не бъде признат. Пари има, те към този момент са заложени. Просто не би трябвало да се трансферират към идната година, а да бъдат осъществени, в случай че има планова подготвеност ", разяснява кандидат-кметът. 

" Същата тази безнаказаност я има и във връзка с приходите на общината и това какво се случва с тях. Идва идната дума - занемареност, при десетки общински предприятия и парцели. Делът, който всичките тези активи генерира за общината, е съвсем нулев. Оттам идва и думата операция за това по какъв начин сполучливо да прехвърлим отговорността за нашето неумение да си свършим работата, да придвижим план, да осигурим финансиране, да кажем по какъв начин някой различен е отговорен. Колегите от ГЕРБ са се специализирали в това, а това не е политически зряло и отговорно. Ще работим да избягаме от неприятните практики на ГЕРБ, които години наред отхвърлят всеки един добре аргументиран отчет на опозицията ", добави и изрази вяра напълно скоро ГЕРБ да се трансфорат в съпротива в Столичния общински съвет. 

Той акцентира, че заплати за учителите ще има, а нарастването им е подсигурено с парите от държавния бюджет и това не зависи от общинския. 

" Манипулация е думата, която разказва смисъла на съществуването на ГЕРБ ", разяснява от своя страна лидера на листата за общински съветници Борис Бонев. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР