Бюджетът е антисоциален. Това заявиха от БСП и уточниха, че

...
Бюджетът е антисоциален. Това заявиха от БСП и уточниха, че
Коментари Харесай

БСП: Проектобюджетът, предлагат от служебното правителство, е антисоциален

Бюджетът е противообществен. Това обявиха от Българска социалистическа партия и прецизираха, че за тях допустим недостиг е 4,5% . От „ Позитано “ 20 са безапелационни, че в случай че бъдат поканени на договаряния за държавно управление ще отидат, само че в случай че първите две сили създадат държавно управление – остават в съпротива.

„ Няма да подкрепим оферти от служебния кабинет проектобюджет “, съобщи на брифинг водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Тя посочи също по този начин, че в него има голословни разноски, занижени доходи и като цяло той е противообществен по своя темперамент.

Предлага се стесняване на разноските, връщане на Данък добавена стойност до 20% за всички и събиране на дивидента от държавните предприятия

„ Необосновани са 10 милиарда лв. финансови разноски за половин година. Това е много спрямо предвижданите в предишни години. Практиката демонстрира, че не се изхарчват. Освен това, няма аргументация за какви планове са тези разноски. Занижени са и приходите - по-малко с един милиарда лв. от смяната на решението от държавните сдружения да се събира 100% дял. Служебният кабинет планува 50% “, съобщи още тя.

От „ Позитано “ 20 ще упорстват също по този начин за увеличението на минималната заплата за работещите небогати от 1 юли на 850 лв., а майчинството за втората година да се равнява на същата сума. Искат да има и безвъзмездни медикаменти за децата. Всички оферти пък съгласно тях могат да се обосноват финансово.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР