Бюджет с дефицит до 3% ще предложи правителството за следващата

...
Бюджет с дефицит до 3% ще предложи правителството за следващата
Коментари Харесай

Ръст на пенсиите, добавките за майчинство и дефицит до 3% предвижда бюджетът за 2024 г.

Бюджет с недостиг до 3% ще предложи държавното управление за идната година. Предвижда се растеж на пенсиите към 10%, както и втората година майчинство да се заплаща по една чиста минимална работна заплата.

Политиката по приходите е разисквана през днешния ден от премиера Николай Денков, финансовия манистър Асен Василев и водачите на КТ " Подкрепа " и КНСБ.

От държавното управление са декларирали пред синдикатите, че възнамеряват растежът на приходите да изпревари инфлацията. Прави се разбор на заплатите в държавната администрация и се създава механизъм, посредством който да се преодолеят несъответствията в другите ведомства. През идната година ще се разисква механизмът, по който ще се вкара самостоятелна осигурителна вноска за държавните чиновници.

" Това, което чухме беше, че ще бъдат увеличени възнагражденията в администрацията, което не може да е изненада. Като те ще бъдат увеличени по подобен метод, че нарастването на минималната работна заплата и нарастванията, които ще бъдат направени за сметка на пропуснати нараствания през тази година. Знаете, че на част от администрацията се усилиха заплатите, на други - не. Та тези две нараствания няма да довеждат до в общото нарастване, което ще бъде най-малко 5%. Увеличение на минималните компенсации за безработица. Увеличение на това, което назоваваме известно " вдовишка добавка " на пенсиите ", изясни пред Българска национална телевизия Димитър Манолов, президент на КТ " Подкрепа ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР