Бюджет от 7,2 милиона лева за 2020 г. утвърди Управителният

...
Бюджет от 7,2 милиона лева за 2020 г. утвърди Управителният
Коментари Харесай

ДФЗ отпуска 7,2 млн. лева за развъдна дейност и селекция на животните

Бюджет от 7,2 милиона лв. за 2020 година утвърди Управителният съвет на Държавна фирма "Земеделие " за финансиране на държавна помощ "Помощ за основаване и поддържане на родословна книга и за установяване продуктивността и генетичните качества на животните ".

Целта на помощта е подкрепяне на селекционните действия в животновъдния бранш, показват в известие от фонд "Земеделие ". Тя се дава на развъдните организации и ИАСРЖ за осъществените от тях услуги и не включва директни заплащания към аграрни стопани. По линия на помощта се подкрепят до 100 % от административните разноски за водене на родословна книга и до 70 % от разноските за установяване на продуктивните и генетичните качества на животните.

От през днешния ден тези, които отглеждат Източнобалканска свиня могат да декларират помощ по de minimis

Усвоените финансови средства по схемата на държавна помощ през 2019 година са в размер на 7 156 294 лева от 49 развъдни организации за 5 147 аграрни стопани. Предстои Държавна фирма "Земеделие " взаимно с Министерството на земеделието, храните и горите и ИАСРЖ да изготвят инструкции за използване на помощта.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР