Бюджет от 2.6 млн. лева, от който 1.5 млн са

...
Бюджет от 2.6 млн. лева, от който 1.5 млн са
Коментари Харесай

На сесията днес: 2.6 млн. бюджет за „Пловдив 2019“

Бюджет от 2.6 млн. лв., от който 1.5 млн са напълно за културни планове на фондация „ Пловдив 2019 “ ще разисква Пловдивският Общински съвет на сесия през днешния ден.

590 000 лева в предлагания бюджет се плануват за съфинансиране по европейски планове.

Увеличението на бюджета на „ Пловдив 2019 “ спрямо предходната година е двойно, а фондацията възнамерява серия събития, с които да означи 5-ата година от спечелването на купата Пловдив – Европейска столица на културата.

Общинският съвет ще прегледа промени в учредителния акт на общинското транспортно сдружение „ Екобус “ и ще задължи шефа му Илко Търпов да внесе отчет за осъществяване на бизнес програмата на компанията. Предложението е на групата на ПП-ДБ и бе отсрочено от предходната сесия.

Съветниците ще гласоподават и дали да разрешат високо застрояване до 25 метра на терен в Северната индустриална зона на Пловдив.

Те ще вземат решение също дали да именуват пространството, заключено сред улиците Лейди Странгфорд, Ангел Букорещлиев и Цариброд, на площад Театрален.

Предвижда се също разпределяне на целеви помощи за млади спортни дарования, както и еднократна помощ от 3000 лева за пловдивчанка, чийто апартамент в ЖК Тракия изгоря при пожар на 9 февруари т.г.

ОЧАКВАЙТЕ ЖИВО ВКЛЮЧВАНЕ В 9 ЧАСА
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР