Бюджет от 12,33 млрд. евро е предвидила Гърция за 392

...
Бюджет от 12,33 млрд. евро е предвидила Гърция за 392
Коментари Харесай

Гърция ще вложи 12,33 млрд. евро в инвестиционни проекти по Националния план за възстановяване и устойчивост

Бюджет от 12,33 милиарда евро е планувала Гърция за 392 капиталови плана, подадени към кредитния съставен елемент на Националния проект за възобновяване и резистентност „ Гърция 2.0 “, съобщи АНА-МПА.

От общата сума 5,1 милиарда евро са заеми от Фонда за възобновяване и резистентност, 4,11 милиарда евро са предоставени средства от банките сътрудници, а 3,12 милиарда евро са от вложители.

Представените капиталови планове са от първичния бранш, индустрията, търговията на дребно, вложенията в произвеждане на сила, в това число възобновима, както и телекомуникациите, туризма и услугите.

От общия брой на капиталовите планове са подписани 136 съглашения за заем в границите на програмата с общ бюджет 5,74 милиарда евро, а 236 от тях са препоръчани от микро, дребни и междинни предприятия.

Заместник-министърът на финансите Тодорос Скилакакис, който дава отговор за фискалната политика и Фонда за възобновяване, съобщи, че капиталовите планове за кредитния съставен елемент на Фонда, който е най-големият инструмент за развиване в Гърция, са към този момент близо 400, като в същия миг тече и процесът по разпределяне на безплатни средства по програмата. Повече от 91 хиляди микро, дребни и междинни предприятия получават поддръжка по стратегиите за предприемачество с общ държавен разход от 650 млн. евро, добави той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР