Бюджет без редовно правителство няма да може да изпълни целите,

...
Бюджет без редовно правителство няма да може да изпълни целите,
Коментари Харесай

Васил Велев: Ако не променим траекторията, по която се движим, трябва да очакваме катастрофа

Бюджет без постоянно държавно управление няма да може да извърши задачите, които страната си слага. Това съобщи пред БНР Васил Велев, ръководител на Асоциацията на индустриалния капитал в България.


" Предизборното наддаване за гласове в предходните парламенти докара до сегашната обстановка, в която без да усилваме разноските и без да подхващаме нови политики, имаме недостиг, които е два пъти по-голям от допустимия. Необходимо е държавно управление на необятна основа, даже първите две партии не са задоволителни. Трябва да има примирение в нашите избраници. Те са излъчени с 40% от гласовете. Едно нежно болшинство няма да е задоволително представително за ръководството на страната ".

Една картина, в която половината от депутатите се мъчат да създадат това, което е рационално и вярно, а другите се упражняват в изразителност и популизъм, гледайки към идващите предварителни избори, ще докара до банкрута на страната, предизвести Велев.

Ако не променим траекторията, по която се движим, би трябвало да чакаме злополука, изясни той.

" В сегашната обстановка имаме очертаващ се недостиг от 12 милиарда. Правилното решение е увеличение на Данък добавена стойност и понижаване на разноските. Трябва да се проведат и редица непопулярни реформи-в енергетиката, опазването на здравето и пенсионната система. Да се спре раздаването на калпак, когато приказваме за обществено подкрепяне. Социалната политика би трябвало да бъде таргетирана, другото е разхищаване на средства. Административната промяна също би имала отпор, тъй като е обвързвана със редуциране на личен състав. Имаме доста раздут щат в администрацията ".

Бюджетите за идващите няколко години би трябвало да се замразят, счита ръководителят на Асоциацията на индустриалния капитал в България.

" Това не значи безусловно понижаване и заледяване на приходите ".

Според плановете, които се правеха, когато се приемаше удължителния закон, бюджетът може да издържи до месец май, уточни той.

" Приемането на бюджет, какъвто ни харесва, и осъществяването му от служебния кабинет не е опция, тъй като води към злополука ".

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР