Бюджет 2023 г. за София, предложен от ГЕРБ, е опит

...
Бюджет 2023 г. за София, предложен от ГЕРБ, е опит
Коментари Харесай

Проектобюджетът на София - политически цирк и капан, заложен от ГЕРБ

Бюджет 2023 година за София, препоръчан от ГЕРБ, е опит да се краде като за последно. Общинските съветници на " Демократична България " и " Спаси София " в Столичния общински съвет (СОС) няма да го поддържат. Това разгласи претендентът за кмет на ПП/ДБ и " Спаси София " Васил Терзиев на конференция, отдадена на бюджета на общината за 2023 година

Той уточни, че жителите на София не печелят от това думата " операция " да е от главните за описанието по какъв начин работи целият бюджетен развой. " Бюджетът е диагноза за положението на всеки един град и методът, по който се прави демонстрира по какъв начин работи целият организъм ", оцени Терзиев. За да има добър бюджет, би трябвало да има тактика, само че това, което вижда претендентът за кмет на София, е повече пари за повече от същото. За бюджета би трябвало време, да няма сюрпризирани и да се набележат целите, да се работи с всички заинтригувани страни, а не да се дадат два хвърчащи листа и да се чака поддръжка, изясни Терзиев.

Васил Терзиев дефинира като безнаказаност спрямо изпълнението на до момента заложените бюджети. Същата безнаказаност я има във връзка с приходите на общината и какво се случва с тях. ГЕРБ би трябвало да кажат по какъв начин различен да поеме отговорност за техните решения, което не е политически зряло и отговорно от тяхна страна, разкритикува Терзиев.

Той настоя зад всяка цифра в бюджета да е обяснено какво се желае да бъде реализирано.

Лидерът на гражданската организация " Спаси София " и общински консултант Борис Бонев съобщи, че операцията е думата, която разказва съществуването на ГЕРБ, които еднолично ръководят Столична община. До края на последния мандат на ГЕРБ всички тези хора, които носят цялостната отговорност споделят, че Демократична България и " Спаси София " са отговорни, че няма места за децата в детските градини. ГЕРБ и Георги Георгиев живеят в паралелна действителност и единствено те носят отговорност за всички неизпълнени обещания и промени, посочи той.

Бонев недоволства, че опозицията не е била потърсена да си каже мнението за бюджета на София и кои са значимите за тях цели. Предложеният бюджет за 2023 година на Столична община е доста неприятен, разкритикува Борис Бонев и дефинира бюджета като капан и политически цирк, който ГЕРБ се пробва да заложи на общината.
 ПП-ДБ и
ПП-ДБ и " Спаси София " желаят повсеместен ремонт на бюджета на София

Общинските съветници от обединенията няма да поддържат настоящето предложение
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР