Бюджет 2022 г. влиза за разглеждане в парламентарните комисии. Ще

...
Бюджет 2022 г. влиза за разглеждане в парламентарните комисии. Ще
Коментари Харесай

Бюджет 2022 г. влиза за разглеждане в парламентарни комисии

Бюджет 2022 година влиза за разглеждане в парламентарните комисии. Ще се обсъдят парите за здраве, осигуровките и данъчната политика.

През идващите две години плануванаъа политика в региона на налозите ще продължи да се придържа към откритите правила и насоки, като главните ѝ цели още веднъж са ориентирани към поддържане на икономическия напредък, възстановяване на бизнес средата, битката с данъчните злоупотреби и повишение на фискалната резистентност в дълготраен проект.

Запазват се главните цели, свързани с възстановяване на събираемостта на приходите, предотвратяването на благоприятни условия за укриване и невнасяне на налози и осигуровки и понижаване на административната тежест и разноските за бизнеса и жителите.

В прогнозата за 2022 година разноските на общините са разчетени в размер на над 8 млн. лева, които като условен дял доближават към 6% от Брутният вътрешен продукт. В бюджета е планувано още увеличение на оптималния застрахователен приход за всички обезпечени лица за целия интервал от 3 000 лева на 3 400 лева, считано от 1 април 2022 г.; Предвидено е още увеличение на минималния застрахователен приход за самоосигуряващите се лица за целия интервал от 650 лева на 710 лева.; както и увеличение на минималните осигурителни приходи по главните стопански действия и квалификационни групи специалности на равнището на минималната работна заплата за тази година, която е 710 лева.

Пенсиите за трудова активност, отпуснати до 31 декември 2021 година, се осъвременяват от 1 юли 2022 година с решение на Надзорния съвет на Национален осигурителен институт с %, избран по Кодекса за обществено обезпечаване.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР