Бюджет 2022 г. влиза на първо четене в пленарна зала.

...
Бюджет 2022 г. влиза на първо четене в пленарна зала.
Коментари Харесай

Бюджет 2022 г. влиза на първо четене в пленарна зала

Бюджет 2022 година влиза на първо четене в пленарна зала. Първото четене на Законопроекта за държавния бюджет за 2022 година е точка първа от оферти дневен ред от програмата за четвъртък - 10 февруари.

Разходите за опазване на здравето до края на 2022 година са планувани да бъдат над 6 милиарда лева, което прави с над 600 млн. лева повече спрямо предходната година.

Ръст на пенсиите с 6,1 на 100 и най-малък застрахователен приход от 710 лева са част от заложените параметри.

От първи април, когато новият бюджет би трябвало да влезе в действие се планува и компенсацията за майчинство да стане 710 лева, а оптималният застрахователен приход - 3400 лева

Народното събрание ще разиска на първо четене и проектобюджетите за 2022 година на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) и на държавното публично обезпечаване (ДОО).

Изборът на ръководител и един член на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР), също е в оферти дневен ред на първия пленарен ден. Тогава се чака на първо гласоподаване да бъдат разисквани и промени в Закона за корпоративното подоходно облагане.

Цялата стратегия за работа беше изчетена от ръководителя на Народното събрание Никола Минчев. Той разгласи, че се вкарва спомагателна точка за анулация на решението от 7 януари за достъп до постройките на Народното събрание, препоръчана от група депутати от "Възраждане ".

Николина Ангелкова (ГЕРБ-СДС) настоя точка шест - за промени в Закона за ограниченията и дейностите по време на изключителното състояние, оповестено с Решение на Народното събрание от 13 март 2020 година - да стане точка първа. От ГЕРБ-СДС желаеха също различен техен законопроект - за обезщетителен механизъм за небитови крайни клиенти на електроенергийния пазар на вероизповеданията, общините, обществените структури, образованието, опазването на здравето - да бъде преместен по-напред в програмата. Искането им не беше признато.

Движение за права и свободи желаеха чуване на вицепремиера и финансов министър Асен Василев по отношение на Националния проект за възобновяване, само че предлагането беше отхвърлено.

В началото на пленарното съвещание заместник-председателят на Движение за права и свободи Халил Летифов още веднъж настоя, че на уеб страницата на Народното събрание към момента няма отговор от вътрешния министър Бойко Рашков на подложен от Мустафа Карадайъ въпрос за случаите на полицейски произвол на изборите. Той описа, че се е видял с жители и не е знаел какво да им изясни.

"Няма съображение да поправяме уеб страницата. Отговорът стои против въпрос ", отговори Никола Минчев.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР