Бюджет 2022 г. влиза на първо четене в пленарна зала,

...
Бюджет 2022 г. влиза на първо четене в пленарна зала,
Коментари Харесай

Бюджет 2022 влиза в пленарна зала  

Бюджет 2022 година влиза на първо четене в пленарна зала, съгласно проектопрограмата за работа на Народното събрание тази седмица, оповестена на интернет страницата на Народното събрание.

Първото четене на Законопроекта за държавния бюджет за 2022 година е точка първа от оферти дневен ред от програмата за четвъртък - 10 февруари.

Очаква се през днешния ден Народното събрание да разиска на първо четене проектобюджетите за 2022 година на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) и на държавното публично обезпечаване (ДОО).

Изборът на ръководител и един член на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР), също е в оферти дневен ред на първия пленарен ден. Тогава се чака на първо гласоподаване да бъдат разисквани и промени в Закона за корпоративното подоходно облагане.

В плана на стратегия за четвъртък, с изключение на Законопроектът за държавния бюджет за тази година, е и първото четене на промени в Закона за ограниченията и дейностите по време на изключителното състояние. На второ четене се чака да бъдат гласувани промени в Закона за електронното ръководство. Първото четене на промените в Закона за поощряване на вложенията, Закона за пазарите на финансови принадлежности, Закона за водите, както и в Закона за отбрана на потребителите, също са в плана на дневен ред за този ден.

На второ гласоподаване в петък се чака депутатите да обсъдят текстовете от Закона за корпоративното подоходно облагане с вносител Министерския съвет, както и в Закона за налог върху добавената стойност.

Проектът на решение за въвеждане на обезщетителен механизъм в цялостен размер за небитови крайни клиенти на електроенергийния пазар, е точка трета от плана на стратегия за петък. Вносител на проекторешението е ПГ ГЕРБ-СДС. Предвиден е и постоянен парламентарен надзор. Darik bg

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР