Бюджет 2022 г. се изпълнява с по-малко дълг, отколкото предходните.

...
Бюджет 2022 г. се изпълнява с по-малко дълг, отколкото предходните.
Коментари Харесай

Бюджет 2022 скара Асен Василев и Йордан Цонев

Бюджет 2022 година се извършва с по-малко дълг, в сравнение с предходните. Това сподели вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев от парламентарната естрада.

" Дългът, който е очакван тази година като % от Брутният вътрешен продукт е по-малък от дългът, който е бил очакван предходната година в последния постоянен признат бюджет. Дългът, който е очакван за следващата година като % от Брутният вътрешен продукт също е доста по-малък. Този бюджет, макар спомагателните обилни вложения, се извършва с по-малко задължения от бюджетите, които са били планувани предходната година. Когато сътрудниците от ГЕРБ питат къде са вложенията, къде са 8- те милиарда, къде са спрените кранчета - тук са. Ние вършим вложения от 12 милиарда повече с дълг, който е по-малко от това, което вие сте планували ", сподели още Асен Василев.

Йордан Цонев от Движение за права и свободи излезе на трибуната и подлага на критика неналичието на хрумвания за бюджет. Според него не е обществен, а популистки.

“Бюджетът е проинфлационен. Като усилваме средствата за помощи, усилва потреблението. При състояние, че износът ни е по-голям от вноса, ние ще продължим да усилваме инфлацията.Не би трябвало да влизаме в инфлационната серпантина. Няма излизане от нея. Ние от Движение за права и свободи не обичаме рецензия без конкуренция. Трябваше да се мисли да не се изпомпват инфлационни 8 милиарда доходи. Нека това да е нараснала събираемост, само че дано тези средства останат в бизнеса”, аргументира се Цонев.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР