Бюджет 2020 е поредната финансова рамка, в която отсъстват ключови

...
Бюджет 2020 е поредната финансова рамка, в която отсъстват ключови
Коментари Харесай

Икономист: В Бюджет 2020 липсват ключови реформи

Бюджет 2020 е следващата финансова рамка, в която отсъстват основни промени. Това съобщи пред " Хоризонт " икономистът Петър Ганев от Института за пазарна стопанска система. По думите му - в плана на финансовата рамка за следващата година няма изненади, само че прави усещане, че тази година хазната ще приключи с недостиг от близо 2,5 милиарда лв..

Еднократното заплащане за изтребителите Ф-16 докара до увеличение на недостига в хазната тази година, напомни икономистът.
По думите му следващата година бюджетът ще бъде уравновесен - т.е., без остатък или недостиг, като и при приходите, и при разноските е планувано нарастване с малко над три милиарда лв.. " Бюджетните заплати ще се усилят с 10 %, а при учителите - растежът на възнагражденията е малко по-голям, като се следва обещанието за удвояването им през годините. Това е един от дребното образци за бранш, в който се прави промяна.За фамилиите с най-ниски приходи месечната помощ е 40 лв. за едно дете. За развъждането на дете с увреждане 90 % месечното подкрепяне е 930 лв.. Тези и останалите ставки остават непроменени. Догодина се чака да бъде изтеглен нов дълг от 2,2 милиарда лв., в това число и посредством излизане на външните пазари.Общата задлъжнялост на страната ни ще спадне до по-малко от 20 % от брутния вътрешен артикул съгласно проектобюджета за следващата година ", сподели още той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР