Бюджет 2018 е панически и през него премиера Бойко Борисов

...
Бюджет 2018 е панически и през него премиера Бойко Борисов
Коментари Харесай

Д.Делчев: Борисов купува гласове за предстоящите избори през Бюджет 2018 


Бюджет 2018 е под паника и през него премиера Бойко Борисов прави опит да си купи гласове за идните избори. Това съобщи пред БНР ръководителят на „Движение България на гражданите“ Димитър Делчев. Според Делчев държавния Бюджет 2018 ще натовари бизнеса с 10% повече разноски през идната година поради административното нарастване на осигуровките. По думите му свободната стопанска самодейност ще бъде сложена на системи, разчитайки единствено на публичните поръчки, които властимащите раздават. Лидерът на ДБГ беше безапелационен, че посредством Бюджет 2018 ще се ускори корупционния модел, по който бизнесът в страната бива питомен, осведоми news.bg

„Властта назовава този бюджет обществен, само че е напряко социалистически“, съобщи още Делчев и добави, че вместо да се залагат промени, единствената цел на бюджета е да се замажат очите на избрани групи в обществото, от които държавното управление ще чака поддръжка на идни избори.

Според Делчев бюджетът на кабинета „Борисов 3“ за идната календарна година ще отсрочи битката с корупцията за още една година, тъй като в плана не са заложени средства за това. За сметка на това дупките, през които изтичали публичните средства за опазване на здравето и други, ще останат необятно отворени. Според Делчев в системата на Министерство на вътрешните работи е належащо усъвършенстване на администрацията, само че в Бюджет 2018 промяна в системата не е заложена.
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР