Бьорн Борг смята, че краят на кариерата на Рафаел Надал

...
Бьорн Борг смята, че краят на кариерата на Рафаел Надал
Коментари Харесай

Борг: Джокович ще остане в Тура по-дълго от Надал


Бьорн Борг счита, че краят на кариерата на Рафаел Надал не е по никакъв начин надалеч, до момента в който Новак Джокович ще продължи да се показва на високо равнище още няколко години. Матадора и Джокера имат по 22 трофеи от Големия шлем, като сърбинът е настоящият първенец на Уимбълдън и Australian Open, до момента в който на испанеца му следва да пази купата на Ролан Гарос. Според Борг, актуалният №9 няма да играе още дълго, само че за сметка на това се любува на живота отвън корта.

„ Мисля, че в бъдеще Рафа все по-рядко ще бъде в Топ 10 на ранглистата. Това обаче надали ще е проблем за него, защото той е задоволен от кариерата си и наподобява доста благополучен. Изумително е, че след всички тези триумфи той към момента е стимулиран да продължава да играе. Може би към този момент не е в най-хубавата си форма от физическа позиция, само че мотивацията му е отвън всякакво подозрение “ – разяснява носителят на 11 трофеи от Големия шлем пред Eurosport.

На въпроса какви са упованията му за остатъка от кариерата на Новак Джокович, някогашният №1 отговори: „ Мисля, че е изцяло допустимо Новак да завоюва още една или две трофеи от Големия шлем. Това, което той продължава да реализира, е необикновено, само че съгласно мен го прави повече за публицистите и почитателите, в сравнение с за себе си. Джокович заслужава само поздравления за това, че на тази възраст продължава да слага върхове и да се стреми да бъде най-великият “.

„ Новак е приказен състезател. Дори след всичко, което е постигнал, той към момента е пределно стимулиран да печели трофеи и да слага върхове. Чудесно е, че той и Надал към момента са в Тура, въпреки че сега бъдещето на Рафа е много неразбираемо. Може би ще играе още една година, не знам. Всичко ще зависи от мотивацията и физическото му положение. Според мен обаче, Джокович ще се задържи по-дълго. Той е изцяло кадърен да продължава да играе на най-високо равнище още няколко години “ – приключи Борг.

Надал към момента се възвръща от травмата, получена на Australian Open, до момента в който Джокович и тази година не бе позволен на шампионата в Индиън Уелс. Следващият шампионат, за който и двамата са подали поръчки, е Мастърсът в Монте Карло (9-16 април).
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР