BYD обяви пускането на подбранда Xingkong (в превод звездно небе),

...
BYD обяви пускането на подбранда Xingkong (в превод звездно небе),
Коментари Харесай

Ясна е цената на най-скъпия китайски кросоувър

BYD разгласи стартирането на подбранда Xingkong (в превод " звездно небе " ), под който ще се оферират ултралуксозни кросоувъри на китайския пазар. Според CarNewsChina.com, моделите на Xingkong ще станат най-скъпите освен в гамата на BYD, само че и измежду всички коли, показани в страната.

Тези коли даже ще костват повече от представителният премиум кросоувър на Hongqi. Дебютът на първородния Xingkong се чака в края на 2022 година, а продажбите ще стартират през първото тримесечие на 2023 година

`Ясна

CarNewsChina.com разбра още, че първата фаза на Xingkong ще бъде показана от два модела, с хибридно и електрическо задвижване. По предварителни оценки те ще костват от 800 хиляди до 1.5 милиона юана (приблизително 112 600 - 211 000 евро по настоящия обменен курс).

През третото тримесечие на 2022 година BYD публично ще показа логото на Xingkong, а първият модел ще бъде разкрит към края на годината, като нововъведението би следвало да се появи при дилърите през първото тримесечие на идната година.
`Ясна

Засега има единствено шпионски фотоси на колата. Но това е тестово муле с друга каросерия, тъй че фотосите не носят никаква информация, като се изключи че моделът към този момент се тества по елементарни пътища.

През последните години в Китай се появяват от ден на ден и повече премиум подмарки. Например BAIC има Jihu, Dongfeng пусна Lantu, Changan има Avita, Great Wall има Salon, а Geely има Zeekr.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР