BYD е произвел над 3 милиона нови превозни средства през

...
BYD е произвел над 3 милиона нови превозни средства през
Коментари Харесай

Да победиш Tesla за втора поредна година, като произведеш над от 3 милиона коли през 2023 г. - как BYD го прави

BYD е създал над 3 милиона нови транспортни средства през 2023 година За втора поредна година китайския колос за произвеждане на електрически коли е на път да надмине Tesla по произвеждане.

Американската компанията за произвеждане на електрически превозни  средства към момента не е разгласила данни за цялата година в Азия. Tesla съобщи, че е произвела 1,35 милиона автомобила през първите три тримесечия на 2023 година

През 2022 година Tesla е произвела 1,37 милиона автомобила, по-малко от цифрата, която китайската компания даде - 1,88 милиона от BYD. Новите транспортни средства включват задвижвани от акумулатори коли, само че и хибридни модели.

Повечето коли на BYD се продават на по-ниски цени от тези на Tesla и се оферират в хибридни версии. Собственик на Tesla Илон Мъск предлага напълно електрически коли. Китай съставлява към една пета от продажбите на Tesla през третото тримесечие.

През 2023 година BYD продала 3,02 милиона нови транспортни средства, от които 1,6 милиона са леки електрически коли и 1,4 милиона - хибриди. Компанията спря да създава напълно бензинови и дизелови коли през март 2022 година
 Проучване: BYD може да стане най-продаваният електрически автомобил в света и да измести Tesla още през 2023-а
Проучване: BYD може да стане най-продаваният електрически автомобил в света и да измести Tesla още през 2023-а

Делът на BYD на пазара на електрически автомобили се е изравнил с този на Tesla

Конкуренцията става по-голяма

Компании, които желаят да станат част от бързо развиващия се пазар на електрически коли в Китай, наводниха с нови модели. Китайският производител на смарт телефони Xiaomi да вземем за пример предходната седмица в детайли разказа проектите си да пусне електрически автомобил, който да се конкурира с Porsche и Tesla.

Li Auto се готви да пусне първото си транспортно средство, задвижвано напълно от акумулатори - MEGA на 1 март и да стартира доставките по-късно същия месец, съгласно някои вести.

Xpeng пък пусна своя нов модел X9 MPV, като доставките стартират незабавно. Китайският производител на електрически автомобили заяви, че общите му доставки на електрически транспортно средства са се нараснали със 17 на 100 на годишна база до 141 601 през 2023 година, с рекордните 20 115 транспортни средства, доставени през декември.

Автомобилната компания Zeekr е почнала в понеделник, с цел да достави най-новия си модел, електрическия седан 007. Zeekr сподели, че общите му доставки са се нараснали с 65% през 2023 година до 118 685.
 Китайската BYD избра Унгария за идната си фабрика за акумулатори
Китайската BYD избра в коя европейска страна ще построи новата си фабрика за акумулатори

Многомилиардна инвестиция

Междувременно продажбите на BYD в чужбина през 2023 година надвишиха 242 000 нови транспортни средства, съгласно калкулации на CNBC на обществени данни. Компанията не сподели сравними данни за 2022 година Китайският колос разгласи проекти за създаване на нов индустриален център в Унгария, като за това стан ясно миналия месец. Компанията съобщи, че сега продава пет модела в Европа и възнамерява да пусне още три за района през идващите 12 месеца.

BYD е продала 36 095 нови електрически транспортни средства в чужбина през декември, което е над три пъти повече от миналата година.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР