Бялото сирене не трябва да има повече от 60% вода,

...
Бялото сирене не трябва да има повече от 60% вода,
Коментари Харесай

Бялото сирене ще съдържа до 60% вода

Бялото сирене не би трябвало да има повече от 60% вода, кашкавалът би трябвало да се създава единствено от сурово мляко, а върху продуктите, създадени напълно от български първични материали, ще се слага националният байрак. Това плануват промени в наредби, направени от Министерството на земеделието. 
Само преди няколко месеца проби на " Активни консуматори " сподели, че в сиренето у нас има прекалено много вода, като рекордьор беше артикул с 86% водно наличие.
Междувременно синдикатите пресметнаха, че този Великден софра на българите ще бъде доста по-скъпа, само че доста по-оскъдна. Само козунакът, агнешкото и яйцата ще ни костват приблизително 105 лева Експертите пресмятат още, че цената на първокласен козунак, изработен от същински артикули, доближава над 20 лева за кг.
С 95% са поскъпнали яйцата по отношение на март 2022 година в огромните търговски вериги. Агнешкото доближава над 25 лева за кг, а преди година сме го купували за не повече от 20 лева. 
От инспекциите на БАБХ пък стана известно, че 28 март са направени към 3500 инспекции. Преобладаващото месо в магазините е българско, а в комерсиалните вериги главно се предлага вносно.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР