Бялата рафинирана захар е навсякъде около нас. Тя се добавя

...
Бялата рафинирана захар е навсякъде около нас. Тя се добавя
Коментари Харесай

Това си сигналите на тялото ви да спрете със захарта

Бялата рафинирана захар е на всички места към нас. Тя се прибавя както към сладки, по този начин и към солни храни, с цел да ускори желанието ни за консумация. Днес, в случай че четете деликатно етикетите ще забележите, че захар има даже в хляба. Тялото ни не се въздейства добре от несъразмерната й приложимост и можете да наблюдавате следните промени, които да ви подскажат, че би трябвало да ограничите нейната приложимост.

Избягвай тези дребни неща и ще топиш килограми

Яде ви се още и още

Захарта повишава кръвната захар внезапно и не управлява постепенния й спад. Когато настъпи подобен, тялото ни стартира да желае още захар, с цел да държи равнището още по-високо. Това води до непрекъснатото предпочитание за още сладко, макар, че към този момент сте сити.

За да избегнете такива внезапни покачвания и спадове, залагайте на мудни въглехидрати, които се усвояват за по-дълго. Такива са сладките картофи, кафявият ориз, тиквата. Плодовете също са добър сурогат, само че и с тях не би трябвало да се прекалява.

Какво ще ви помогне да се справите с желанията за СЛАДКОТО

Подуване и тежест

Захарта има възпалително деяние върху организма. Тя може да ви подува, да образува газове и тежест в корема. Повечето десерти в опаковка нямат особена хранителна стойност за организма ни и забавят неговата функционалност. Опитайте да хапвате банани или черен шоколад вместо обичайните вафли и бонбони. Бананите съдържат фибри, а черният шоколад - желязо и антиоксиданти.
4 изгоди за тялото, когато спрем захарта
Често не си представяме да се лишим от обичаните си захарни произведения, като забравяме, че на множеството има техен здравословен аналог. Вмест...
Прочети повече
Болки и инфекции

Както споменахме, захарта има възпалително деяние в организма. Тя може да докара до болки в ставите и ускори проблеми в стомашния тракт.

Също по този начин, несъразмерната й приложимост може да завиши разпространяването на гъбични организми, които се хранят със захари.

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР