Бяла спретната къщурка с къпинак отпред, така можем да стартираме

...
Бяла спретната къщурка с къпинак отпред, така можем да стартираме
Коментари Харесай

Очарователна къща пази духа на Пловдив от зората на миналия век

Бяла спретната къщичка с къпинак начело, по този начин можем да стартираме описанието на една от най-редките гледки, които към този момент можем да забележим в града ни. Къщата с къпините, една от дребното останали в Пловдив, които притегли вниманието на Plovdiv24.bg.

Схлупената къщичка, очевидно изоставена от притежателите си, към този момент съвсем не се вижда от прораслите към нея растения в двора.

Това е към този момент извънредно рядка картина, която има и то в центъра на града под тепетата. От двете й страни като великани контрастират високи съвременни здания, а тя като финален мохикан чака своята орис. 

А всички знаем каква е тя - да бъде продадена и разрушена от идващия вложител и на нейно място да изникне още една висока жилищна кооперация.

Подобни здания ще виждаме все по-рядко и те ще ни припомнят за това по какъв начин е изглеждал града ни преди на мястото на еднофамилни къщи, да се появят 4-5 етажни кооперации. За някои сходни гледки са сантиментални, за други са стряскащи, зависи от гледната точка.

Хубавото е, че към момента няма табела " Продава се ", което ни дава съображение, че ще се радваме още малко на къщите като тази - от едно време.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР