Бял пушек над или по-точно в парламента - след цял

...
Бял пушек над или по-точно в парламента - след цял
Коментари Харесай

ГЕРБ и ПП се разбраха, Росен Желязков ще е председател на парламента

Бял дим над или по-точно в Народното събрание - след цялостен втори ден срещи и совалки и чакащи пред вратите на Народното събрание публицисти, най-сетне двете най-големи политически обединения в Народното събрание - ГЕРБ/СДС и " Продължаваме промяната-Демократична България " оповестиха съгласие по обща законодателна стратегия, както и име на ръководител на най-висшия законодателен орган. Шеф на Народното събрание ще бъде кандидатурата на ГЕРБ - Росен Желязков, а ПП/ДБ получават председателството на комисията по правни въпроси. Кой ще я оглави обаче към момента не е ясно.

" След няколкодневни диалози към този момент обединението ГЕРБ/СДС и коалиция ПП/ДБ имаме направена обща законодателна стратегия за работата на 49-то Народно събрание. Тази законодателна стратегия включва значимите проектозакони, които, с изключение на импортираните от Министерски съвет, ние дружно също ще изработим. Списък със законопроектите ще получат всички медии, както и представители на другите парламентарни групи ", заяви на брифинг в коридорите на Народното събрание Десислава Атанасова от ГЕРБ.

Принципно единодушие са дали от партията на Борисов ръководителят на Народно събрание да се ротира, само че с експлицитното изискване Народното събрание да работи най-малко 3 месеца, с цел да има време да се одобряват въпросните значими закони.

А какви са тези законопроекти - такива, свързани с Плана за възобновяване и резистентност като промяната в КПКОНПИ, Законът за домашното принуждение и други В утрешния ден ще бъде показан подробен лист, даде обещание Атанасова.

" Очакваме да има определен ръководител на Народното събрание, тъй че то да започва работа. Ще бъде препоръчан описът със законопроекти, който изготвихме, като стратегия на тази сесия на Народното събрание. И в случай че той работи сполучливо след 3 месеца ще има опция за ротация на ръководителя на Народно събрание и на Комисията по правни въпроси. В това отношение нямаше различия и имаме единодушие, че по този начин би трябвало да продължи ", сподели на собствен ред акад. Николай Денков от " Промяната ". Той не отговори на въпрос дали ще е въпросният ръководител на правната комисия и надлежно претендент за ротационен началник на Народното събрание - въпросът ще бъде разискван в границите на обединението.

Денков бе безапелационен -водените до този миг диалози не са били за държавно управление, като остава в действие решението на националните органи на Политическа партия и Демократична България - " не " на коалиция с ГЕРБ.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР