Бял елен е забелязан в Карловско. Красивото животно е заснето

...
Бял елен е забелязан в Карловско. Красивото животно е заснето
Коментари Харесай

Бял елен се появи в Карловско

Бял елен е видян в Карловско. Красивото животно е снимано през вчерашния ден от Райна Пръмова и фотографията е оповестена в обществената мрежа.

" Заснех го през днешния ден по обяд на път за гробището на село Войнягово. Гледката беше невероятна! Не всеки ден може да се види бял елен лопатар, въпреки и с един рог. Ако го видите, на положително е! Не го наранявайте! Дано никой не е толкоз гладен и гнусен, да посегне на това красиво животно! Албиносите животни и птици са знак свише да положително и шанс. И нека с обявата не създадем неприятна услуга... ", написа Райна Пръмова.

Еленът е известен знак в митологията на българите. С него са свързани разнообразни поверия. В другите краища на България се срещат предания за бели елени, които се появявали пред хората с пророческа цел.

Едно от най-популярните предания е, че в случай че видиш бял елен те чака нова обич. В Странджа, животното е на особена респект. В разнообразни местности, свързани с култа към Св. св. Константин и Елена се има вяра, че един път годишно, на избрана дата пристигал бял елен.

Животното е видяно в Карловско преди днешния празник Водици и утрешния Богоявление. Дано това е добър знак за по-добра и здрава година.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР