Бяхме в стаичката на командния център в Белия дом и

...
Бяхме в стаичката на командния център в Белия дом и
Коментари Харесай

Бившият шеф на ЦРУ проговори за убийството на Бин Ладен

Бяхме в стаичката на командния център в Белия дом и наблюдавахме какво се случва в къщата в Пакистан, където се намираше Осама Бин Ладен. Бяхме обезпокоени освен за триумфа на задачата, само че и за сигурността на спецчастите. Това описа пред bTV Джон Бренън, някогашният началник на Централно разузнавателно управление на САЩ от времето на президента Барак Обама. Той е индивидът с съществена роля за ликвидирането на Осама Бин Ладен.

Той си спомня. че първоначално е имало подозрения дали става въпрос в действителност за Бин Ладен, до момента в който тялото не е отнесено в Афганистан. След разбор на останките в действителност е било доказано убийството на терориста.

" Два пъти съм пътувал до България в кариерата си. Първият път през 1995 година, след това за към седмица през 2012 година след атентата в Сарафово, когато 5 израелци и 1 българин бяха убити. Имах доста интензивни диалози с сътрудниците си. За страдание политиката и политическата корупция в България понижава ефикасноста на някои от службите и те някои тях бяха употребявани като политически пионки, показа той. - България към момента е по-пътя към демокрацията. Има лица в България, които клонят към единодушие със Запада, и такива, които към момента са под въздействието на Русия. "

" Знаех за Тръмп от години, знаех, че няма никакъв опит в интернационалните връзки и е предприемач. При първата ни 90-минутна среща ми стана ясно, че той ще извършва отговорностите си на президент по доста друг метод. Той беше стимулиран от ползите си за персонална и финансова известност, а не от ползите на Съединени американски щати и международния мир ", спомня си Бренън за първата среща с Доналд Тръмп.

Според него е било огромна, даже ужасна неточност Тръмп да признае Ерусалим за столица на Израел. Защото по този начин американският президент е пренебрегнал постулата, че този статут ще се дефинира с договаряния.

Бренън счита също, че войната в Ирак през 2003 година е била незаслужена и голословна, а са били употребявани погрешни сведения за съществуване за химическо оръжие.

" Едуард Сноудън съобщи верността си към Съединени американски щати. Той можеше да употребява доста други благоприятни условия да изрази подозренията си. Но Сноудън подкопа националната сигурност и нанесе съществени вреди ", счита някогашният началник на Централно разузнавателно управление на САЩ.

" Има доста мистерии към Централно разузнавателно управление на САЩ и по тази причина доста се зарадвах, че книгата ми " Непоколебимо " се превежда на български, сподели той. - Така читателят ще разбере каква фактически е работата на Централно разузнавателно управление на САЩ. "
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР