Бяхме свидетели днес на пореден политически сблъсък между партиите, които

...
Бяхме свидетели днес на пореден политически сблъсък между партиите, които
Коментари Харесай

Партиите в новия парламент – всеки срещу всеки

Бяхме очевидци през днешния ден на следващ политически конфликт сред партиите, които ще влязат в 46-ото Народно заседание.

След като и „ Демократична България “ и „ Изправи се! Мутри вън “ оповестиха, че няма да поддържат държавното управление, препоръчано от Слави Трифонов, водачът на ГЕРБ Бойко Борисов ги упрекна в безнаказаност.

С думите „ смешната част свърши, стартира жалката “ Борисов заключи раздора сред партиите от митингите. Отговор получи единствено от ИМСВ. На различен фронт словесно към този момент водят война Демократична България и Има Такъв Народ.

Лидерът на ГЕРБ разгласи, че е пред алтернатива – да поддържа или не държавното управление на Има Такъв Народ.

„ Кое зло да избера – имам Рашков, имам Трифонов – не поддържам държавно управление, остава Рашков, поддържаме, идва Слави Трифонов “, съобщи Борисов.

От „ ИТН “ отхвърлиха коментар с думите, че ще изчакат да видят дали и на следващия ден водачът на ГЕРБ няма да доразвие мислите си.

Сблъсъкът сред тях и Демократична България обаче се задълбочи след изявлението на Христо Иванов, че предложение то на Слави Трифонов за кабинет е „ шокиращо “ и се надява да става дума за неточност, а не за проект.

В „ Туитър “ заместникът на Трифонов Тошко Йорданов смени профилната си фотография и се обърна към Иванов с думите: „ Умният човек доста, но доста, би трябвало да внимава, когато приказва обществено и да мисли за следствията “.

От „ Демократична България “ към този момент се въздържат да му отговорят.
Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи замълчаха през днешния ден.

ИСМВ споделиха, че са предложили оставането на служебния кабинет, с цел да се избегне политическа рецесия.

„ Това наше предложение подейства като топлинен удар на някогашния министър председател и той подвигна градусите. Не е ясно за какво Борисов толкоз доста се опасява от служебното държавно управление “, сподели Мая Манолова.

Борисов пък насочи обвинявания, че пипан софтуерът, с цел да може въпреки и с елементи от % Има Такъв Народ да са над ГЕРБ.

А коя партия какъв брой мандата ще има в новия парламент към момента чакаме да каже публично ЦИК.



По калкулации на „ Маркет Линкс “ разпределението е:

„ ИТН “ – 65

ГЕРБ – 63

„ Българска социалистическа партия за България “ – 36

„ Демократична България “ – 34

Движение за права и свободи – 29

„ Изправи се! Мутри Вън! “ – 13
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР