„Бяхме изключително изненадани, че в лотове 4 и 5 на

...
„Бяхме изключително изненадани, че в лотове 4 и 5 на
Коментари Харесай

Арх. Шишков: Част от АМ Хемус се строи незаконно, подадох си оставката под натиск от Фандъкова

„ Бяхме извънредно сюрпризирани, че в лотове 4 и 5 на Автомагистрала " Хемус ", при които има единствено влезнали в действие подробни устройствени проекти и единствено за лот 4 има решение на държавното управление за отчуждаване на земи, се откри, че има почнало строителство “, сподели районният заместник-министър арх. Иван Шишков в „ Тази заран “.

" В лот 4 има нелегално строителство на Автомагистрала " Хемус ". Строителството се е правило без позволение за градеж. Николай Нанков най-вероятно не си има вяра на това, което споделя и изяснява, че не е належащо позволение за градеж за подготовката на градеж. Има строителни боклуци, извозени в горски територии и има наказания за това. Създава се безпорядък и се нанасят вреди на природата. Бях изумен, че се раздават предплатено пари за 6 лота, без да има позволение за градеж. Няма подписани контракти за градеж, а за планиране. Това, което обаче се вижда, е строителство ", означи Шишков.

Според него равнището на строителните работи демонстрира, че те са почнали още преди служебното държавно управление да влезе в служба.

Шишков съобщи, че няма подписани контракти за строителство на тези лотове, а единствено контракти за планиране и закупуване на материали. Строителните работи се правят без позволени е и план, кой ще ги одобри, попита заместник-министърът.

Без позволение и нелегално е и строителството в Столична община, което докара до съдбовния случай с шахтата, сподели Шишков.

" Подадох си оставката като проектант на регион " Триадица " в София под натиска на Йорданка Фандъкова, тъй като тя се опита да ми вмени някаква виновност. Нямам отношение по случая с детето, убито от ток при стъпването му върху шахта пред УМБАЛ " Иван Рилски ". Установено е несъмнено, че няма позволение за градеж за пренасяне на кабелите в шахтите и за преместването на светофара. Столична община не е показала документи за това строителство. Контролът за противозаконното строителство е на кмета на Следствен отдел към окръжна прокуратура и на основния проектант.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР