Бяхме длъжни да направим всичко възможно, за да съставим правителство.

...
Бяхме длъжни да направим всичко възможно, за да съставим правителство.
Коментари Харесай

Румен Гечев, БСП: От ИТН се самовзривиха като камикадзе


Бяхме длъжни да създадем всичко допустимо, с цел да съставим държавно управление. Имаше проблеми в обединението, тъй като тя беше разнородна. Това държавно управление не съумя да създаде и да предложи на Народното събрание дълготрайна стратегия за развиване. Това съобщи в студиото на " Още от деня " по Българска национална телевизия депутатът от Румен Гечев.

Според него, макар многото разлики в обединението, е съумяла да свърши много работа

На въпрос за какво социалистите не са напуснали властта, виждайки, че обединението е комплицирана, Гечев отговори, че тогава нямаше да си довършат обществената стратегия и в този момент е щяло да има проблеми с пенсионната система.

По тематиката с ръководителя на КЕВР Румен Гечев призна, че е настъпил " юридически безпорядък ", само че подсети, че номинацията на Станислав Тодоров е била на Политическа партия, а, бидейки съдружен сътрудник, са я подкрепили.

По отношение на държанието на Има Такъв Народ социалистът съпостави партията на Слави Трифонов с камикадзе, което се е самовзривило в политическата система. По думите му от Има Такъв Народ бяха дали обещание на гласоподавателите си, че ще вършат смяна, а самите те блокираха смяната.

На финала на диалога Гечев уточни, че е било неточност България да се откаже от съветския газ.

Решението да спрат договарянията с " Газпром " опонира на политиката на Европейска комисия, защото тя не е поставяла наказания на импорт на природен газ от Русия. Докато другите страни от Европейски Съюз, с две-три изключения, доста от дълго време си взеха решение въпроса и си внасят газ от Русия с валутните условия, разяснява той.

Според него към момента имаме късмет да си обновим връзките с " Газпром " и да си продължим контракта с енергийната компания, който е до края на годината.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР