Бяха представени мерки, които са крайно закъснели. В голяма част

...
Бяха представени мерки, които са крайно закъснели. В голяма част
Коментари Харесай

Хасан Адемов: Антикризистните мерки на правителството са много закъснели

Бяха показани ограничения, които са извънредно закъснели. В огромна част в страните в Европа към този момент са в ход. Не са задоволително фокусирани. Трябва всички да бъдат подкрепени.

Това сподели депутатът от Движение за права и свободи и някогашен обществен министър Хасан Адемов в предаването " Денят стартира " по Българска национална телевизия.

Инфлацията за май доближи 14%, което значи, че темповете, с които нараства до момента в който се получи поддръжката, приходите ще бъдат изядени от инфлацията. Затова споделям, че са закъснели. Националният съвет за тристранно съдействие одобри документ, който не е написан от законите. За да влязат в деяние тези ограничения би трябвало да влязат в действие съответните закони. Най-рано бюджетната процедура може да влезе в Народното събрание в средата на идната седмица. За да могат увеличените размери на пенсиите да влязат в джоба на българските пенсионери. До 25 юни всички закони да бъдат признати и да бъдат оповестени в Държавен вестник, с цел да може от 7 юли новите размери на пенсиите да бъдат обновени, уточни Адемов.

По думите му никой от народните представители няма интерес да бави законодателната самодейност, изключително когато става дума за бюджет и не може да има закъснение в тези промени.

Надяваме се ръководещите да се схванат между тях. Ако те го създадат, процедурата ще бъде бърза. Всички опити да се упрекна опозицията са неоснователни, добави депутатът от Движение за права и свободи.

Адемов означи, че предлагането за нарастване на минималната работна заплата би трябвало да е на Министерския съвет, а не на Народното събрание.

Министерство на труда би трябвало да знае, че не Народното събрание приема нарастването на минималната работна заплата, а Министерският съвет. Ако в границите на Министерския съвет не е ясна политиката и какво би трябвало да се предприеме, това е изрично недопустим метод на правене на политика. Народните представители не можем да даваме предложение за минималната работна заплата, изясни още депутатът.

Адемов разяснява и нарастването на пенсиите от 1 юли.

От 1 юли се усилват пенсиите за застрахователен стаж и възраст, без добавката от 60 лева Към момента пенсията е 370 лева за стаж и възраст. Сега се оферират 10% по швейцарското предписание. Към тези 407 лева се прибавят 60 лева антиинфлационна добавка и се получава пенсия от 467 лева, означи Адемов.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР