Бяха дискутирани възможностите за облекчаване на преминаването през българо-румънските ГКПП,

...
Бяха дискутирани възможностите за облекчаване на преминаването през българо-румънските ГКПП,
Коментари Харесай

Постигнато е разбирателство за облекчаване на трафика между България и Румъния

Бяха дискутирани опциите за облекчение на прекосяването през българо-румънските Граничен контролно-пропусквателен пункт, изключително през летния сезон, техническото положение на инфраструктурните уреди, както и идното разкриване на фериботната линия Русе-Гюргево. Срещата се организира по самодейност на министър Николай Събев.

Заместник-министър Найденов предложи граничният надзор на фериботната линия Русе - Гюргево да бъде на българска територия за по-бързо пускане на линията.

Той пое ангажимент, че министерството ще спомага за даването на графика за 2022 година за идни и планувани поправки на довеждащата пътна инфраструктура до Граничен контролно-пропусквателен пункт на Република България и прилежащите страни.

Румънският посланик акцентира, че тапите на българо-румънските гранично-пропускателни пунктове се дължат на нараствания тежкотоварен трафик с близо 250% по отношение на предходната година, както и със засиления надзор над емигранти.

По отношение на построяването на нови мостови уреди заместник-министър Найденов уточни, че това е вид, посредством който да се понижи концентрацията на товарни коли на съществуващите ГКПП-та и да се облекчи трафика.

Българската страна още веднъж акцентира нуждата предпроектните изследвания за създаване на нови мостове да бъдат направени по едно и също време за петте местоположения. От своя страна Цебрян съобщи, че построяването на нови уреди има връзка и с плавателните благоприятни условия по р. Дунав и сложи въпроса за по-бързо окомплектоване на екологичната документи по плана Fast Danube.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР