“Бях в САЩ по тяхна покана за обмяна на опит.

...
“Бях в САЩ по тяхна покана за обмяна на опит.
Коментари Харесай

Явор Божанков: Служебното правителство използва държавната м...

“Бях в Съединени американски щати по тяхна покана за обмяна на опит. Имах разнообразни срещи с политици и от републиканците, и от демократите, както и с техните по този начин наречени обществени медии. Това беше от дълго време планувано, само че се отсрочи с над година поради коронавирус пандемията. Решението за моето отдръпване от правната комисия го съгласувахме с сътрудниците. Тъй като аз заминавах за Съединени американски щати за повече от месец беше разумно, тъй като работата в тази комисия изисква висока интензивност. ” Това съобщи националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “ Явор Божанков в ефира на БТВ.

Той дефинира държавно управление на малцинството като неуместно, тъй като по думите му не може в парламентарна република да има ръководство, което да няма нужната поддръжка в Народното събрание. „ В обстановката, в която сме изпаднали за 4-ти път в границите на 1 година би трябвало да си дадем сметка какъв е главния проблем. Ясно е, че не сме стигнали дотук, тъй като останалите политическите субекти се държат като че ли съставляват всички хора, а това не е по този начин. Дори Борисов, който е спечелил изборите – ги е спечелил с толкоз малко, че би трябвало да има схващане в какъв брой комплицирана обстановка. Метафорично казано той е като вманиачен с картечница “, добави Божанков.

„ Приемането ни в Шенген има единствено плюсове за България и би трябвало това да ни сплоти. Какво по-хубаво от това страната ни да има по-голям стопански растеж, свободна търговия – все пак тематиката се трансформира в полесражение в България. Нови избори не биха дали по-различна картина, а ще оставят страната в безконтролната власт на служебните кабинети, а това не е добре “, безапелационен е националният представител от левицата за плюсовете от това да бъдем признати в Шенген.

Божанков съобщи, че с дейностите си служебното държавно управление му наподобява на ранния Борисов. Той ги упрекна, че употребяват държавната машина за кавга с неуместни критици и съперници. „ В момента всички с моята фамилия са подложени на всевъзможни инспекции. Бил съм гневен критик на ГЕРБ, само че такова нещо като в този момент не съм виждал.  Днес зададох въпрос от трибуната: „ Защо служебните министри крият информация? “. Искам да видя по какъв начин се харчат обществените средства, само че служебните министри отхвърлят. Очевидно служебната власт не счита, че дължи доклад. Затова споделих, че в случай че се наложи персонално ще отида в министерството и ще получа отговори “, добави той.

„ Ключът от разрешаването на този въпрос е в народните представители, които би трябвало да намерят консенсус за сформиране на държавно управление. Изход не е президентска република, както стартират доста хора. Президентът нападна всички – той е в борба с цялата политическа система “, сподели в умозаключение Явор Божанков.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР