Бях в Охрид по покана за откриването на клуба Цар

...
Бях в Охрид по покана за откриването на клуба Цар
Коментари Харесай

Радина Лазарова: В Охрид ни прекарваха по тайни коридори

Бях в Охрид по покана за откриването на клуба „ Цар Борис III ”. Открихме го в петък на обяд. Още сутринта при прекосяването ни имаше няколко подставени лица – не бяха локални и бяха сложени тъкмо пред клуба, много рано, още никой не се беше събудил даже.

Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria журналистът Радина Лазарова, която е била на откриването на българския клуб в Охрид.

При прекосяването ни питаха „ вие за тук ли сте “. Имаше подхвърляне на реплики „ вие не сте българи, вие сте македонци “ и други След откриването на клуба трябваше да ни прекарат през секрети коридори на търговски център, с цел да можем да преминем без ексцесии. Вече бяха докарани 2-3 рейса, няколко стотин души. Тези хора имаха освен яйца, замерваха ни и с камъни.

Наложи се да не отваряме клуба в неговата публична долна част, а на втория етаж, с цел да не бъде изпотрошен още първия ден. Това празнично разкриване не можа да бъде почетено както би трябвало, тъй като бяхме събрани на друго място, с цел да не стават по-лоши нещата.

Отидохме с положителни подбуди и получихме доста положително отношение от локалните хора в Охрид. И внезапно се стоварват три рейса от левицата и от ВМРО-ДПНЕ, които вземат решение, че ще дойдат с кори яйца и ще си викнат всички медии и по този начин ще настроят обществото. Всъщност това не е македонското общество, а докарани провокатори.
Македонските медии отразиха откриването на клуба като огромно инфектиране на македонското общество и една същинска наша провокация, макар че клубът е открит от българи, които живеят в Македония, работят и заплащат налози там.

Проблемът с македонското общество е, че те са извънредно незапознати с историята и извънредно фанатизирани. Имаше антихолокост надписи и се споделяше, че Цар Борис е третият фашист. Само да напомним, на нашите съграждани зад граница, че точно Цар Борис е избавил 11 000 евреи от сигурна гибел.

Македония е идея, не тъй като идват три нагласени рейса, а тъй като по-късно може да се разходиш напълно умерено в Охрид, да те пуснат гратис някъде, тъй като си българин, да ти опишат за бабите и дядовците им, които са българи – по тази причина Македония е идея.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР