Бях свидетел на прокурори, които си играеха Тетрис“, докато се

...
Бях свидетел на прокурори, които си играеха Тетрис“, докато се
Коментари Харесай

„Прокурори си играеха „Тетрис“, докато се решаваше човешка съдба“…: Ивайла Бакалова с разтърсващи факти пред Комисията за Нотариуса!

Бях очевидец на прокурори, които си играеха „ Тетрис “, до момента в който се решаваше човешка орис. Това съобщи Ивайла Бакалова, която е на чуване във краткотрайната парламентарна комисия за инспекция на обстоятелства и условия, свързани с активността на групата към Мартин Божанов.

„ Бях очевидец на доста ограничения за неотклонение, в които не видях нищо законно. Съдът не четеше въобще материалите по делото. Бях очевидец на прокурори, които си играеха „ Тетрис “, до момента в който се решаваше човешка орис. Виждам, че някои от вас ме гледат с доста огромно съмнение, само че им поисквам в никакъв случай да не им се случи. Сега са от тази страна, само че могат да са и от нашата “

Мартин Божанов – Нотариуса си позволяваше да търгува с въздействие. Ако не положите старания, ще има още Мартинбожановци в тази система, съобщи още тя.

В началото на чуването Бакалова помоли депутатите: „ Представете си за няколко минути, че не сте депутати и политици, а сте естествени хора. Ще ви опиша една човешка история, която може да се случи на всички. “

Тя акцентира, че когато страната е в ръцете на корумпирани хора, няма по какъв начин да има правосъдна система.

Бакалова означи, че е очевидец на „ всички пратеници на прокуратурата “ и по какъв начин при Веселин Денков са идвали хора да го подканят да си заплати. „ Казваха му: започваш доста да ядосваш прокуратурата “, посочи тя.

По думите ѝ прокурорите работят по поръчка и по едни каузи си затварят очите и ги поставят на трупчета. „ По първото дело, за което е арестуван Веселин Денков, за два дни са разпитани 7 – 8 очевидци. След като беше арестуван, се стартира един институционален напън и принуда. На мен ми бяха повдигнати 11 или 12 проверки, доста от тях на неработещи компании. Кой заплаща за цялата тази принуда? На вас най-вероятно не ви е толкоз значимо, само че на елементарните жители им е “, сподели още тя.

Бакалова попита „ Национална агенция за приходите не е ли самостоятелен орган и за какво би трябвало да се регистрира на профилираната прокуратура какви проверки води “.

„ Хора като Мартин – Нотариуса виреят с помощта на болната ни правосъдна система “, безапелационна е тя.

Мартин Нотариуса, показа Бакалова, се появява след много ограничения за неотклонение.

„ Един от въпросните съдии в профилираната прокуратура ни беше споделил доста доброжелателно през негов родственик, че каквото и да създадем, Веселин Денков няма да излезе преди изборите. Мартин Нотариуса се появи март месец. Седмица или две се опитваше да си провежда среща с мен. Каза ми ужасяващи неща, някои от които са записани и излъчени във кино лентата на Антикорупционния фонд. Институциите тогава бяха завладяни. Сега не знам – несъмнено са най-малко една четвърт свободни. Той ми сподели, че този съд може да гледа ограничения на посланици, че този съд е страната, да не гледаме индивида дали е почтен, или отговорен, а просто да си платим. И той ми сподели, че би трябвало да минат изборите, да се „ поотхлаби хватката “, описа още тя.

Бакалова цитира и думи на Мартин Божанов – Нотариуса по адрес на спецсъда: „ Хубаво е да си промените юриста, тъй като с него няма по какъв начин да се получат нещата. “

Тя разяснява, че юрист Ина Лулчева е известна, че взема решение делата си по правния път, а не през задната врата.

„ Не мисля, че Мартин- Нотариуса е единственият проблем на правосъдната система. Ваша е задачата да потърсите кои са тези хора, които са му дали тези права “, прикани Бакалова депутатите в комисията.

Тя упрекна и парламентарната група на ГЕРБ, че е бранила профилирания съд.

Бакалова твърди, че Божанов ѝ изискал 100 000 лева, с цел да освободят брачна половинка ѝ от ареста. Той беше арестуван през 2020 година по обвиняване в лихварство.

Бакалова беше в основата на следствието на Антикорупционния фонд (АКФ) – „ Списък за бързо реагиране “, което през юни 2021 година освети активността на Божанов, а мотив за него стана задържането на Веселин Денков.

Преди това той получава предложения какъв брой да заплати, с цел да не бъде задържан. Докато е в ареста от септември 2020 година, Бакалова получава оферта против каква сума може да бъде освободен – цената скача двойно. Денков беше пуснат под домакински арест в деня, в който АКФ пусна филмов откъс за следствието.

Източник – БГНЕС

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Още вести четете в категория България

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР