Бях със служители от НСО, както съм почти всеки път.

...
Бях със служители от НСО, както съм почти всеки път.
Коментари Харесай

Гешев за атентата: Не ме е страх, някои други хора трябва да ги е страх

" Бях със чиновници от НСО, както съм съвсем всякога. И повода да отговоря на вашите въпроси е, че очевидно тече опит за подменяне на главния въпрос. А главният въпрос е обикновено ли е до кола на основен прокурор на страна от Европейския съюз да се създаде атентат и гърмеж и в кои години живеем и в кои години се връщаме ", удостовери по този метод Гешев думите на служебния вицепремиер и вътрешен министър, че фамилията му не е било в автомобила.

Това разяснява основният прокурор Иван Гешев след опита за атентат. Оказва се още, че кортежът с основния прокурор не е спрял след гърмежа, а е траял придвижването си към столицата.

" Това, което мога да кажа, че надали някой може да планува каква ще е реакцията на човек след подобен случай. Аз споделях неофициално с ваши сътрудници със известия. Те ме попитаха по какъв начин съм. Аз написах, че съм добре, само че се тормозя за децата си. И това мисля, че е естествената реакция на всеки естествен човек в този миг ",каза още той.

Обърна внимание обаче, че предварителните изводи за мощ с 3 кг тротилов еквивалент са направени от чиновници на Отряда за битка с тероризма, който е към Министерство на вътрешните работи, оповестиха от Българска национална телевизия.

" Започнаха разнообразни импровизации в медиите, че съм бил със фамилията си, което наложи да оповестя във Facebook, че не съм правил и няма да върша публични изказвания по случая. Но очевидно това се оказа незадоволително и в този момент сега се постанова да давам отговор на този въпрос. А другояче евентуално не е съобразил изявлението си господин Сарафов, само че аз не схващам като нещо неприятно да се извиниш за грешката си ", разяснява недоразумението заместника си, че Гешев е бил със фамилията си.

В следствието на опита за атентат против Гешев се включват и непознати служби

Иван Гешев не разяснява изказванията на служебния вътрешен министър за силата на гърмежа като акцентира, че единствено експертизите могат да дадат прецизен отговор на въпроса.

" Сега аз не мога да отговоря за какво служебният вътрешен министър господин Демерджиев прави някакви изявления. Най-малкото той не е посетил местопроизшествието. На последващо място, съгласно Наказателно-процесуален кодекс той не взе участие в това следствие и няма право да разгласява информация. Разследването се води от следователи от Национална следствена служба. На последващо място неговите лични чиновници устно са декларирали пред следователи от Национална следствена служба, че става въпрос за гърмеж с най-малко 3 килоглама тротилов еквивалент. Така че тези изказвания на министър Демерджиев аз не искам да разясня ", добави още основният прокурор.

Гешев изясни, че седмица след атентата не е коментирал, тъй като е имал потребност да си извади заключения и да мине време.

Финално Гешев разяснява служебната си аудиенция в Ню Йорк, като споделя, че тя е планувана от месеци, а отсъствието му от нея би посочило уязвимост след случилото се.

" Това е стратегия съгласувана преди месеци, тъй че аз последвам програмата си. След експанзията в Украйна в заплаха е подложен целият либерален свят, виждате какви са проблемите в България с престъпността и с цел да осигурим партньорството с Българските жители, би трябвало да подсигурим партньорските си взаимоотношения. На последващо място в случай че наруша програмата си това значи, че ще покажа, че ме е боязън, повярвайте не ме е боязън, някои други хора би трябвало да ги е боязън ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР