“Бях предупреден от чужда държава за заплаха срещу мен”. Това каза

...
“Бях предупреден от чужда държава за заплаха срещу мен”.
Това каза
Коментари Харесай

Атанасов Чобанов: Българските служби не са предупредени за заплахата срещу мен. Това говори за липса на доверие в тях

“Бях предизвестен от непозната страна за опасност против мен”.

Това сподели проверяващият публицист от Bird.bg Атанас Чобанов в предаването " Денят с Веселин Дремджиев " по TV+.

Журналистът изясни, че формален представител на непозната страна се свързал с него по телефона и му съобщил, че според законите на страната, която съставлява, е задължен да го уведоми за сериозна непосредствена заплаха, обвързвана персонално с него. Не уточни коя е въпросната страна, само че беше безапелационен, че има доказателства за достоверността на известието - диалогът е записан.

Обаждането получил в петък - 7 януари, към 11:00 часа. Уточнило се, че заплахата за Чобанов идва от България.

“Оказа се, че българските служби не са били предизвестени и този факт е дълбокосмислен. Той приказва за липса на доверие в тях и опасения, че информацията ще изтече към поръчителите. Това е извънредно тревожно”, уточни проверяващият публицист.

“Сезирането на ДАНС от Карадайъ, Цонев и Пеевски е цинично деяние в жанр " Крадецът вика дръжте крадеца ". Моите съмнения са, че точно от първия ред на Народното събрание идва поръчката, защото последното ни следствие е за лобистките контракти на Антъни Подеста със свързани с Пеевски лица. То е провокирало ужас, тъй като в случай че в Съединени американски щати стартира следствие против Подеста за подкрепяне на глобени по “Магнитски” корупционери, ще се стигне и до интернационалните заповеди за арест за българските му контрагенти. Такива заповеди в България, до момента в който Гешев е основен прокурор, няма да бъдат издадени, а на господин Бойко Рашков не му стиска да ги арестува за 24 часа, каквито пълномощия има”, сподели още Чобанов.

“За похлупак и Гешев се засилил и упълномощил на Софийската районна прокуратура да се " самосезира " за заканите против мен. Искат от мен сведения, които ще дам, само че след оставката на Гешев и персонално на идващия основен прокурор, откакто се убедя в неговия интегритет. Дотогава разгадавам да ме пазят непознати служби”, добави журналистът.

Атанас Чобанов изясни, че нито той, нито сътрудниците му от Bird.bg са получили предложение за защита от българските служби.

Целия диалог можете да гледате във видеото.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР