Бях освободена в края на 2017 година. Дисциплинарно съм уволнена

...
Бях освободена в края на 2017 година. Дисциплинарно съм уволнена
Коментари Харесай

Катя Матева: След като Каракачанов стана вицепремиер, спрямо мен се предприеха брутални действия

Бях освободена в края на 2017 година. Дисциплинарно съм уволнена поради закононарушение по работа, само че към момента не зная какво е то. Никой не ме е търсил. Извадих си уверение от прокуратурата, в което написа, че няма повдигнато обвиняване. Не зная защо закононарушение става дума. Плаща се, с цел да получиш български паспорт. Това сподели някогашният началник на дирекция " Българско поданство " в Министерство на правосъдието Катя Матева по БТВ.
Започнах тази работа през 2005 година. На база дългия си стаж съм получавала сигнали за непозволени практики. Гражданите на опашката си приказват на кой какъв брой му е излязло поданството. Изненадана съм, че тези сигнали се свързват с мен. Имам доказателства за сигналите в ДАНС. Подала съм сигналите и до премиера и президента през 2016 и 2017 година. Това, което е подписано не е донос. Има проверяващи органи, които да кажат дали това е по този начин. В оценката няма данни за формиране на досъдебно произвеждане. Не е моя работа аз да групирам доказателства. Дори и да ги събера, те нямат процесуална стойност. Не може да се остави на жителите да събират доказателства. Сигналите не съм ги предоставила на медиите. Не съм ги разпространявала. Аз съм ги дала за инспекция. Всичко е тъкмо по този начин, както съм го записала в сигналите.

Всичко стартира през 2013 година, когато зам.-министър Илия Ангелов сезира за тези нарушавания. Проверките, за които се приказва, че са осъществявани от Министерство на вътрешните работи и ДАНС, те не ревизират произхода на претендента. Те ревизират за противообществени прояви и за националната сигурност. Имам доказателства, че Каракачанов и Вътрешна македонска революционна организация се финансират от това. Каракачанов е правил изказвания за оказване на напън върху министерството да се почитат молби на хора, които са без уверение за български генезис. Той споделя, че Македония е неговата идея. За мен България е идеята. Политиката минава през закона.

Аз съм била държавен чиновник, служителите извършват закона. Изнесените неща от Каракачанов не отговорят на истината. Натискът върху мен е бил непрекъснат. Той се упражнява и върху доста хора. Моята цел е била да се разкрие истината. Но след сигналите ми, тези хора още повече се издигнаха, изключително Каракачанов. Реших, че е безусловно безсмислено да не преставам. Моята борба за закона и истината е била наивна. В Министерство на правосъдието съм постъпила след конкурс, когато се спазваше индиферентност. Беше министър Георги Петканов. В никаква партия не членувам. Не употребявам политическа защита. Не познавам хора от Движение за права и свободи.

Вътрешна македонска революционна организация се е изявявало интензивно по процедурите за българско поданство. Тезата е, че всички македонски жители би трябвало да получат българско поданство. Съгласна съм, в случай че това е записано в закона. Не знам какво е да правиш антибългарска политика, откакто спазваш закона?!

Всички преписки се преглеждат от Съвет по поданство от 10 индивида. Няма по какъв начин да се каже, че аз съм определяла кой да получи поданство. Кучето е заровено при приемане на удостоверенията за български генезис. Законът изисква тези жители да са пълнолетни да не са съдени в България. Те като не живеят в България, няма по какъв начин да са направили закононарушения. Това е една натурализация без каквито и да е условия.

В момента с нищо не се занимавам. Нали чухте господин Каракачанов какви неща сподели за мен. Не е негова работа да знае по кое време против мен е формирано дисциплинарно произвеждане и т. н. В България има закон за персоналните данни, закон за държавния чиновник. Иска се персонално единодушие, с цел да се популяризират данни и от неговото досие. Добил се е по непозволен метод с тези неща. То всичко е ясно. Няма смисъл да приказвам на какви репресии съм подложена. След като Каракачанов стана вицепремиер, по отношение на мен се започнаха брутални дейности.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР