Бях осъден в едно бързо, поръчково и политическо дело, каза

...
Бях осъден в едно бързо, поръчково и политическо дело, каза
Коментари Харесай

Ген. Кирчо Киров: Бях осъден в едно бързо, поръчково и политическо дело

Бях наказан в едно бързо, поръчково и политическо дело, сподели някогашният шеф на Националната разследваща работа (НРС) ген. Кирчо Киров в предаването „ Тази заран “ по bTV.

Той получи на 15 години отнемане от независимост по делото за заграбване на близо 5 млн. лева от разузнаването.

По изумителен метод личеше невероятния синхрон сред военната прокуратура и военния съд, уточни ген. Киров. По думите му, без значение от изказванията на прокурора, той е наказан без доказателства, върху показанията на един-единствен човек.

Според него делото е политическо, тъй като се разви и завърши тъкмо в този момент, когато България е ръководител на Съвета на Европейския съюз. Целта е била да се покаже, че страната се бори с корупцията и има наказана знакова фигура.

Ще пристигна времето, когато ще назова точните поръчители, сподели генералът.

Той още един път повтори, че не е присвоил парите и даже не ги е виждал. И когато съм утвърждавал тези разноски, и в този момент не преставам да мисля, че са отишли по своето целево предопределение, сподели той.

Удивлявам се по какъв начин военната прокуратура си разрешава да чете пред публицисти страници от секретно дело, да изнася класифицирана информация, а съвсем за нищо, след телевизионно присъединяване, на мен ми беше формирано дело за изнасяне на класифицирана информация, сподели още гостът.

Той уточни, че ще апелира присъдата си и няма никакво открити да бяга или да се крие, в противен случай, „ аз съм задължен поради себе си и поради фамилията си да изчистя името си “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР