Бях оправдан на три инстанции и на 15 януари получих

...
Бях оправдан на три инстанции и на 15 януари получих
Коментари Харесай

Илко Семерджиев: Абсурдно е твърдението, че моделът с клиничните пътеки е лош

Бях оневинен на три инстанции и на 15 януари получих последната си оправдателна присъда, тъй че към този момент умерено мога да приказвам, съобщи доктор Семерджиев, който беше упрекнат за оказване на длъжностен напън върху директорката на Агенцията по медикаменти. Това сподели някогашният вицепремиер и здравен министър доктор Илко Семерджиев в предаването " Денят стартира " с Георги Любенов по Българска национална телевизия.

" Така или другояче, злополуката на фармасектора е реалност в България. И сме стигнали да плащаме доста повече за медикаменти - 56% от парите за здраве, отиват във фармацевтичния бранш ", сподели той.

Д-р Семерджиев даде образец с една от най-големите рецесии в лекарствения бранш, която той е съумял да реши като министър.

" През 2017 година заварих липса на над 60 медикаменти, най-драстичния образец беше с инсулина, хората обикаляха по Гърция, по Турция да ги търсят, а те бяха платени по НЗОК. Аз овладях този развой съвсем за два месеца ", добави Семерджиев.

Публични легенди са, че моделът на клиничните пътеки е неефикасен и неприятен, това е неуместно изказване, безапелационен е някогашният здравен министър.

" Хората, които непрестанно това приказват, не оферират модел за ръководство на качеството. Този модел би трябвало да се развива, само че на първо време би трябвало да извърши потенциала си ", сподели още той.

Ако България събере здравните вноски от неосигурените, тя ще има най-малко 1 милиарда лева повече, изясни доктор Семерджиев. /БНТ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР