Бях обвинен в пране на пари през 2017 година, заедно

...
Бях обвинен в пране на пари през 2017 година, заедно
Коментари Харесай

Собственикът на ”Дунарит”: Има целенасочена атака срещу мен

Бях упрекнат в пране на пари през 2017 година, дружно с финансовия шеф Киров и сина ми. Никой оттогава до момента не ме е викал. Всеки си приказва каквото си желае, за жал. Това сподели притежателят на „ Дунарит “ Емилиян Гебрев в ефира на БТВ.

"Всички пари в нашата компания са от министерствата на защитата на непознати страни. Тогава главният държавен медиатор се скъсва да пере пари. Това е несериозно ", добави той.

"Няма и цент по нашите сметки, които да не са от разрешението на българската експортна комисия. Обвинението е за пране на пари е с друга цел. Това е идващ удар към компанията. Нищо друго не е. Това е форма и метод за прекъсване на нашата компания. След като съдът е одобрил нов ръб на „ Дунарит “, няма място за разсъждения. Този ръб работи повече от една година ", изясни предприемачът.

"С Цветан Василев нямаме никакви връзки. Когато пристъпихме към придобиване на „ Дунарит “, се водеха над 70 каузи. Това адвокатско бюро водеше тези каузи и по тази причина ние останахме с него. В Търговският указател се качват всяка година финансовите резултати на компанията. „ Дунарит “, който в този миг работи под мое управление. За мен е значимо сдружението да работи. Една стотинка не е отишла от това сдружение накъдето и да е било. Това се знае от прокуратурата и Национална агенция за приходите. Какви контракти с съветски олигарх? Нямам визия ", разяснява Емилиян Гебрев.

"Законният дълг на сдружението бе изплатен. Не умирах от предпочитание да придобия „ Дунарит “. През 2015 година ме поканиха да оказа помощ на „ Дунарит “ господин Върбански, който е бил представител на мажоритарният притежател. Цветан Василев в никакъв случай не би поискал аз да бъда притежател. Той беше индивидът, който ми пречеше да придобия ВМЗ „ Сопот “. Аз съм твърда глава, на никого не се покорявам. Имаше опит за физическото ми премахване. Става дума за фамилията, синът ми и мой чиновник. Втората офанзива бе юридическата офанзива, целеше се да бъда изхвърлен от компанията. Тогава синът ми стана шеф за три дни. И него незабавно го упрекнаха. Те упрекват без каквото и да имат. След това потегли стопански удар по наши контракти. И този рейд не съумя. След това почна друга атака-административна-МВР, Национална агенция за приходите. Слава Богу, че от Семинарията не пристигнаха. Сега има офанзива против мен като физическо лице. Готви се недействителен инспекционен акт. Как да се откажа, аз съм кардинален човек? Казал съм един път: Да!. Как да се откажа от тези хора?! ", обясни той.

"Към този миг има твърда, поредна, добре проведена и целенасочена офанзива персонално против мен. С който съм приказвал, всеки споделя, че всичко е разпоредено. Явно по този начин е проведена страната, че би трябвало да се обадя на премиера. Ние дадохме 6 млн., само че къде са отишли парите, не зная. Всеки има интерес към оръжейният бизнес. Целият живот ми е минал в оръжейният бизнес, къде да вървя. Случват се странни неща в цялата промишленост ", сподели още притежателят на "Дунарит ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР