Бях на проверките и с министъра на земеделието, и с

...
Бях на проверките и с министъра на земеделието, и с
Коментари Харесай

Емил Кабаиванов: Щетите от наводненията ще надхвърлят 60 млн. лева

" Бях на инспекциите и с министъра на земеделието, и с министъра на вътрешните работи. Без да съм специалист, гола сеч не видяхме на никое място, където бяхме. Видяхме сечи в региони, които следва да бъдат проверявани дали са направени съгласно условията на лесовъдската просвета и съгласно наредбите. За това би трябвало да се произнесат контролните органи " - съобщи пред БНР кметът на Карлово Емил Кабаиванов.

" Почти 100%, с дребни изключения, са захранени с електричество потърпевшите села Каравелово, Богдан и Слатина. С водата ситуацията е по-сериозно. Каравелово е захранено 50%, Слатина - в по-голямата част. Но в Богдан няма вода, тъй като има прекратени водопроводи, които минават на реките, които ни сътвориха проблеми. ВиК-Пловдив работи по водоподаването. Има аварийни количества питейна вода, които разнасяме ", уточни той.

" Започваме имунизиране в здравните служби на трите села с ваксини ДТК, с цел да профилактираме хората ", съобщи кметът на Карлово.

13 фамилии са декларирали предпочитание да бъдат настанени във краткотрайни жилища, заяви той и предвижда броят им да нарасне до 30:

" С министъра на защитата сме разговаряли и има подготвеност да бъдат предоставени оборудвани за живеене фургони. Трябва да забележим къде ще бъдат сложени тези краткотрайни жилища ".

По думите на Емил Кабаиванов плануваната сума на вредите от наводненията от 60 млн. лв. ще нарасне, тъй като има налични и скрити провали на инфраструктурата - улици, мостове и т.н:

" Щетите ще надвишават цифрата от 60 млн. лв. ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР