Бях изненадан, че никога не съм го виждал преди, защото

...
Бях изненадан, че никога не съм го виждал преди, защото
Коментари Харесай

Баща и дъщеря откриват корабокрушение от 1871 г. на риболовно пътуване в езерото Мичиган

„ Бях сюрпризиран, че в никакъв случай не съм го виждал преди, тъй като е в регион, където хората постоянно вървят “, сподели господин Волак пред Fox 11.

След известно изследване, господин Wollak повярва, че корабът е Erie L Hackley, и разгласява информация за находката в няколко публични групи във Фейсбук.

Публикациите в последна сметка стигнаха до Програмата за морско запазване и археология на Историческото сдружение на Уисконсин (WHS), което разпознава детайлите като съответстващи на тези на баркентина Джордж Л. Нюман.

Корабът, дървен тримачтов платноход, е издигнат през 1855 година в Блек Ривър, Охайо от корабостроителя Бенджамин Флинт. Измерва 122 фута дължина и 26,3 фута широчина с 11 фута дълбочина на трюма.

Вечерта на 8 октомври 1871 година баркентинът плава през гъстия пушек от Големия пожар Пещиго – най-смъртоносният пожар в историята на Съединени американски щати, който умъртви повече от 1200 души – с товар от дървен материал от Little Suamico, когато падна на югоизточната точка на Грийн Айлънд, в Уисконсин.

Сп...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР