Бях един от първите, които казаха, че приходната част в

...
Бях един от първите, които казаха, че приходната част в
Коментари Харесай

Делян Добрев: Приходите в бюджет 2024 са надценени с около 5 млрд. лева

" Бях един от първите, които споделиха, че приходната част в бюджета за 2024 година е надценена евентуално с към 5 милиарда лв., съобщи депутатът от ГЕРБ-СДС Делян Добрев. - Данъчните доходи по проектите за тази година са 35 милиарда лв.. Те ще съберат 33 милиарда лв., в най-хубавия случай 34 милиарда лв.. Сега са на 30,8 милиарда, през вчерашния ден се похвалиха Национална агенция за приходите ".

Той добави, че за следващата година МФ възнамерява данъчни доходи в размер на 40 милиарда лв..

По думите му се надуват приходната и разходната част.

„ Като пишеш 5 милиарда лв. от горната страна доходи, имаш още 5 милиарда за харчене. Пред обществото си добър за всички, казваш – 12 милиарда финансова стратегия, най-голямата в историята на България ”, разяснява Добрев.

Според него от 3 години нищо не се случва с инфраструктурните обекти в страната.

„ Целта не би трябвало да бъде да няма никаква инфраструктура, страната би трябвало да влага в такава, тъй като тези вложения оказват помощ на стопанската система да пораства, те ни вършат по богати ”, съобщи Добрев в ефира на " Здравей, България! ".

Той посочи, че „ постната пица ” е била през 2009 година, а в този момент страната е 2-3 пъти по-богата и надлежно харчи 2-3 пъти повече пари.

Според него нито един икономист в страната не поддържа бюджета на Асен Василев. Добрев сподели още, че ще убеждава групата на ГЕРБ да гласоподава срещу Бюджет 2024, с цел да се върне на финансовия министър и той да си го преправи.

„ Ние желаеме той самичък да си ореже разноските, а не ние в Народното събрание да ги режем, той да е положителният, който дава на всички. Ако внесат бюджет с 40 милиарда доходи от налози, а не 35, колкото считаме, че са реалистични, ние би трябвало да го върнем още на първо четене, гласувайки срещу ”, съобщи Делян Добрев.

Той подчертава, че поради ротацията бюджетът следващата година ще се извършва от ГЕРБ, по тази причина в този момент от финансовото министерство би трябвало да се вслушат в тях.

Добрев разяснява, че колкото повече се бави отпадането на дерогацията за преправка на съветски нефт за „ Лукойл ”, толкоз ПП-ДБ ще бъдат по-щастливи.

„ В началото на войната „ Лукойл ” работеше с 50% съветски и 50% неруски петрол – от Ирак и Казахстан. След началото на войната 94% от петрола е съветски. Т.е. ние от началото на глобите вместо да стартираме да купуваме по-малко нефт, започнахме да купуваме повече ”, съобщи Добрев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР