Бях достатъчно популярен и преди да бъда избран за народен

...
Бях достатъчно популярен и преди да бъда избран за народен
Коментари Харесай

Явор Божанков отговори на Цветанов: Говори срещу мен, защото БСП бие ГЕРБ в Горна Оряховица

Бях задоволително известен и преди да бъда определен за депутат. Не съм определен поради известността на татко ми. Той беше единственият човек, който беше срещу да стана народен представител. Това сподели националният представител от Българска социалистическа партия Явор Божанков в ефира на БТВ.

Думите му са във връзка изявление на Цветан Цветанов, че е определен преференциално за народен представител по метод, който не е либерален.

Божанков взе отношение и във връзка изказвания на жителите в Горна Оряховица за него, някои от които споделиха, че не го познават, а познават единствено татко му, който има бизнес с вторични първични материали в града.

„ Тези изказвания на хората, които пуснахте, са от квартал „ Калтинец”, където живее най-вече ромско население. В този регион нямам гласове, имам единствено 28 гласа. 90% от моите гласове са от другите секции в Горна Оряховица. Баща ми беше единственият човек, който беше срещу да се занимавам с политика, тъй като знаеше, че ще се случи тъкмо това и Цветанов направи тези внушения. Причината е да бъда определен, е че в Горна Оряховица Българска социалистическа партия бие ГЕРБ с над 16% - 7400 гласове, а аз съм единиственият претендент на Българска социалистическа партия.

„ Г-н Цветанов приказва по този начин за мен заради две аргументи. Първата е персонална. Личен негов другар пристигна при мен и ме убеждаваше да напусна Българска социалистическа партия и да отида в ГЕРБ. Отказах. Втората причина е обвързвана с работата ми. Аз съм едно от лицата, които поведоха борбата за преференциите, бях главен критик по време на вотовете за съмнение и не на последно място съм прочут във Великотърновско като най-големия критик на локалната власт към ГЕРБ. Никога не съм бил обвързван с Радан Кънев. Заявявам го и съм подготвен да се срещна Цветанов в съда. Г-н Радан Кънев не ме е обявявал за нищо, другари сме, само че в никакъв случай не ме е обявявал за нищо”, съобщи представителят на най-голямата опозиционна партия в Народното събрание.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР