Бягай, бягай бързо! Виждам тумба роми да тичат към нас.

...
Бягай, бягай бързо! Виждам тумба роми да тичат към нас.
Коментари Харесай

Спътникът на линчувания шофьор, който успява да се спаси: Слизай и бягай бързо! Тумба роми тичат насам!

" Бягай, бягай бързо! Виждам тайфа роми да тичат към нас. Слизай и бягай ", написа България през днешния ден.

Тези думи споделя спътникът на линчувания водач секунди откакто 6-годишно детенце изскача пред камиона им и умира на място в бургаското село Прилеп в понеделник следобяд. За страдание лидерът на камиона не съумява да спре, група почерпени роми го наръгват и мъжът издъхва на пътя от кръвозагуба. 15-сантиметрово е било острието на ножа, с който родственик на детето е наръгал водача на камиона. 

Трагичният случай както за детенцето, по този начин и за водача се разиграва в понеделник към 15 часа следобяд. Тогава камион " Скания ", в който зад кормилото е 57-годишен мъж от Аксаково, Варненска област, а до него е негов другар, се движи по пътя в бургаското село Прилеп. В къща покрай шосето фамилията роми чества Голяма Богородица по остарелия календар и са седнали да пият още от обяд. Детето е оставено без контрол да тича и да си играе. По едно време излиза от къщата и изскача на пътното платно. В това време камионът минава и водачът внезапно усеща, че е блъснал нещо, натиска спирачки и стопира 20 метра по-надолу по пътя.

Тогава схваща, че е блъснал детенце, което не е имал опция даже да види, че е изскочило на пътя. 

" Водачът на камиона не е могъл да има видимост, тъй като от кабината на тира има 2 метра мъртва зона напред. Тоест водачът не може да вижда на 2 метра пред камиона си, а навръх такова разстояние е изскочило 6-годишното детенце. Водачът на тежкотоварното возило не е карал с превишена скорост, това излиза наяве от спирачния път, които е към 20 метра ", разяснява източник от Министерство на вътрешните работи, поискал името му да се резервира в загадка.

Според осведомени със случая детето е оставено без наставнически контрол, както постоянно се случва в ромските махали. Трагедията е огромна, само че не оправдава обстоятелството на саморазправата, с която фамилията взема решение да въздава правораздаване, като отмъсти за гибелта на детето.

Спътникът на линчувания водач малко след конфликта вижда в страничното огледало групата роми, които търчат към камиона. Отваря своята врата, схваща, че няма късмет да помогне на сътрудника си, тъй като нападателите били доста. В това време за негов шанс минава джип. Човекът стопира колата и му споделя същото, което самият той извиква на водача, преди да го издърпат от кабината ромите.

" Бързо се качвай, тези ще те убият! ", извикал лидерът на джипа. Вторият водач се мята в колата и двамата напущат селото. В идващото най-близко село, където го оставя, той на собствен ред се обажда на полицията в Бургас. Обадил се към този момент на ченгетата, спътникът се връща на мястото и вижда безжизнения мъртвец на водача на камиона.

Малко по-късно идват служителите на реда и кола за спешна помощ. Медиците установяват гибелта на жертвата, а органите на реда стартират всеобщи арести. Седем души са арестувани още в същия ден. Впоследствие четирима са освободени от ареста през вчерашния ден, а бащата, дядото и чичото на убитото дете остават зад решетките.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР