Бягането на 800 метра при жените на Диамантената лига в

...
Бягането на 800 метра при жените на Диамантената лига в
Коментари Харесай

Кастер Семеня повежда колоната на Диамантената лига в Юджийн

Бягането на 800 метра при дамите на Диамантената лига в Юджийн на 26 май ще събере някои от най-големите имена в дисциплината сега. На Prefontaine Classic обаче най-голямата звезда ще е двукратната олимпийска и трикратна международна шампионка Кастер Семеня. 27-годишната южноафриканка има серия от 22 поредни победи от 2015 година насам.

Семеня е и двукратна носителка на диамантения трофей в бягането на 800 м. По-рано този месец тя завоюва златните оценки на 800 и 1500 метра на Игрите на Британската общественост в Голд Коуст. Миналата година Семеня записа персонален връх на 800 м от 1:55.16 мин, с който излезе на шесто място във безконечната международна класация.

В Юджийн ще започва Франсин Нионсаба, която приключи втора на 800 м след Семеня на Олимпийските игри в Рио през 2016 година и на Световното състезание в Лондон през 2017 година Нионсаба беше единствено на 19 години, когато приключи пета на Игрите в Лондон през 2012 година за Бурунди.

Адже Уилсън ще започва за първи път в Юджийн като рекордьорка на Съединени американски щати. Тя поправя персоналния си връх до 1:55.61 мин и сграбчи бронзовия орден на планетарния шампионат предходната година. През март пък тя приключи втора след Нионсаба на Световното в зала в Бирмингам.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР