БВП на Германия е спаднал с 0,1% през третото тримесечие

...
БВП на Германия е спаднал с 0,1% през третото тримесечие
Коментари Харесай

Промишлената сила на еврозоната продължава да отслабва

БВП на Германия е понижен с 0,1% през третото тримесечие по отношение на предходните три месеца, заяви Федералната статистическа работа тази седмица, като се базира на слабата покупателна дарба и по-високите лихвени проценти.

Според отчета потреблението на семействата е намаляло, защото високата инфлация продължава да подкопава покупателната дарба на потребителите.

Статистическата работа обаче ревизира данните за второто тримесечие от застоялост до непретенциозно разширение с 0,1%. Данните за първото тримесечие бяха преразгледани до застоялост от предходното стесняване, което докара стопанската система до криза.

Най-голямата стопанска система в Европейски Съюз се бори с провокации в индустриалния си бранш заради по-високите разноски за сила. През първото тримесечие на годината тя публично изпадна в техническа криза, защото растежът на Брутният вътрешен продукт беше ревизиран от 0 на -0,3%. Рецесията се дефинира като две поредни тримесечия на спад на Брутният вътрешен продукт.

Международният валутен фонд неотдавна предвижда, че множеството от огромните международни стопански системи ще отбележат напредък през тази година, като се изключи Германия. МВФ уточни отслабването на международната търговия и възходящите цени на силата като съществени аргументи за планувания спад.

Миналия месец основният изпълнителен шеф на Дойче банк Кристиан Севинг предизвести, че изпитващата усложнения немска стопанска система може още веднъж да бъде наречена " Болният човек на Европа ", в случай че структурните проблеми не бъдат решени неотложно.

 Снимка: Bloomberg

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР