Бутици масово лепят нови, по-високи цени върху старите етикети на

...
Бутици масово лепят нови, по-високи цени върху старите етикети на
Коментари Харесай

КРИЗА: Скачат цените на дънките и пуловерите

Бутици всеобщо лепят нови, по-високи цени върху старите етикети на облеклата за есента, сподели проверка  в моловете. Промените обаче засягат единствено част от есенната сбирка. На част от облеклата, чантите и обувките цените остават непроменени.

Така пуловер от изкуствена прежда се продава към този момент по 65,99 лв.. Новият етикет може да се отлепи и да се види, че остарялата цена е била 49,99 лв., или с 16 лв. по-ниска, написа „ Телеграф “.

При дънките също има покачване на цената, въпреки и по-леко. Тяхната цена е вдигната от 45,99 лв. на 49,99 лв..

Джинсите от рипсено кадифе също са нагоре. Цената им е вдигната от 49,99 на 55,99 лв.. Повишение има и при някои блузи. Черна риза да вземем за пример коства към този момент 39,99 лв. при 35,99 лв. до момента. А зелена публична блуза е нараснала от 49,99 на 65,99 лв..

Част от хората одобряваха с неодобрение залепените нови етикети в един от магазините от огромна верига в столичен мол и се мъчеха да отгатнат коя е вярната цена. На касата обаче служителката ревизира с четеца баркода на дрехата и изяснява, че по-високата цена в действителност е вярната.

Същевременно се оказва, че обичайните летни понижения на облекла и обувки тази година са били по-скромни, в сравнение с година по-рано.

Обувките и облеклото са измежду дребното артикули, чиито цени са паднали през август по отношение на юли, сочат формалните данни на Националния статистически институт. Намалението при тях обаче е напълно непретенциозно – с 2,3%. Данните демонстрират, че през август предходната година цените са паднали с повече, а точно с 3,4%.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР