Бутилки с вода пред входната врата – ето за какво

...
Бутилки с вода пред входната врата – ето за какво
Коментари Харесай

Бутилки с вода пред входната врата – ето за какво помагат

Бутилки с вода пред входната врата – ето защо могат да бъдат потребни

Всяка страна е неповторима освен по своята история, просвета, забележителности, само че и по някои локални особености, които могат да бъдат изненадващи или смущаващи, от време на време за туристите. В Токио, да вземем за пример, можете да видите съревнование по рев за бебетата, а в Банкок – да покорите същински варан.

Туристите са доста наблюдателни хора, техните питащи погледи, от време на време виждат изцяло невероятни неща. Едно от тези неща е много постоянно срещано нещо по улиците на Испания. По улиците пред всеки вход в двора има сложени бутилки, цялостни с вода, задачата на които на пръв взор наподобява изцяло неразбираема.

Това решение, обаче, има несъмнено практическо значение. Както в доста страни по света, броят на бездомните животни в Испания също е огромен. По-специално, бездомните котки тормозили жителите: те се облекчавали в ъглите на къщата и по оградите.

Оказва се, че бутилките са ефикасен метод за битка с това самобитно безчинство на котките. Според една версия, котките в никакъв случай не „ оскверняват “ чистата вода. От друга страна, те просто не обичат да се доближават до бутилките, защото се опасяват от личното си отражение и от отражението на светлината от повърхността на водата, което сякаш е способно да ги дезориентира, изключително през нощта.

Доста необикновен метод за решение на казуса с уличните котешки тоалетни, нали? Испанците не са единствените, които употребяват този трик. Такива бутилки могат да се видят в обилие в Япония и някои други азиатски страни, както и в Италия и даже на Хаваите. Но има още по-невероятно приложение.

В Бразилия, да вземем за пример, съществува мит, че слагането на бутилка с вода непосредствено на електромера ще спести пари. Невероятно, нали?

Вероятно самите бразилци в действителност не имат вяра в този чудноват мит. Но какво мислите за прогонването на уличните котки с цялостни с вода бутилки?

Колко дейно може да бъде това?

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР