Бутилката водка с цена около 1,3 млн. долара, която беше

...
Бутилката водка с цена около 1,3 млн. долара, която беше
Коментари Харесай

Намериха празна бутилката на откраднатата най-скъпа водка в света

Бутилката водка с цена към 1,3 млн. $, която беше открадната от хранилището на датски колекционер в кафене в Копенхаген, беше открита без външни повреди, заяви полицията в Twitter. Собственикът на бутилката сподели, че тя е била празна.

Бутилката водка „ Руссо-Балт” беше открадната в сряда от сбирката, изложена в кафене в Копенхаген. Според притежателя на униката, злосторниците най-вероятно са създали препис на ключовете и са проникнали в помещението, където се съхраняват към 1 200 бутилки с колекционерски питиета.

Крадците са прекарали в помещението единствено няколко минути.

Открадната бутилка е неповторима с това, че е направена от злато и сребро, украсена с изображение на спортната кола „ Руссо-Балт”, а водката се филтрира през дюза с диаманти, съобщи БГНЕС.

Върху запушалката е гербът на Руската империя, декориран със скъпоценни камъни.



Собственикът на сбирката Браян Ингберг разгласява във Фейсбук фотография на хипотетичния нарушител с маскирано лице, направена от камерата за наблюдаване.

В изявление за локалната телевизия ТВ2 колекционерът описа, че е разкрил бутилката преди половин година в Русия и тя не е била застрахована.

Водката е създадена от частната компания Dartz Motorz, със седалище е в Латвия, профилирана в производството на бронирани коли.

Компанията се нарежда като последовател на традицията на марката " Руссо-Балт ", въпреки да не е притежател на марката. Автомобили с тази марка почнали да се създават във вагоностроителния цех на Рига преди 100 години. Няколко от тези красиви лимузини били доставени за съветския императорски дом.

Световна популярност „ Руссо-Балт “ печели през 1910, когато основният инженер на завода Андре Нагел взе участие в ралито Санкт Петербург–Неапол. Автомобилът минал целият маршрут без нито една щета. На идната година Нагел печели рали Монте Карло с „ Руссо-Балт “.

След началото на Първата международна война производството на автомобила е пренесено в Москва и Санкт Петербург. Скоро след революцията от 1917 е спряно.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР