Бутат къщи и павилиони в Столипиново Багери събориха две къщи

...
Бутат къщи и павилиони в Столипиново Багери събориха две къщи
Коментари Харесай

Разчистването на „Столипиново“ от незаконни постройки продължава: Бутат 2 къщи и 25 павилиона

Бутат къщи и павилиони в Столипиново Багери събориха две къщи в пловдивския ромски квартал " Столипиново ". За премахването на противозаконните постройки има издадени заповеди, които са влезнали в действие, изясни районният кмет на „ Източен “ Николай Чунчуков. Те са без строителни бумаги и се намират на улица „ Крайна ” сред блокове с номера  4001 и 4002.
 
Акцията на районното кметство мина без напрежение. Чунчуков изясни, че тя ще продължи през идващите дни, като в листата за унищожаване са и 25 павилиона на същата улица, разрастващи комерсиална активност.
 

„ Те са издигнати върху общински терени без позволение. Собствениците им са получили заповеди за унищожаване и защото не са ги съборили в период, започваме тяхното наложително срутване. Целта е теренът да се разчисти “, разяснява кметът на „ Източен “.
 
Собствениците на едната къща имат апартамент в прилежащия блок, само че сами са решили да се разширят, като си построят жилищна постройка върху общинския терен до блока им.
 
В последните години в " Столипиново " са отстранени над 300 търговски обекта и няколко къщи. Стотици са противозаконните павилиони, бараки и така нататък, а във връзка с постройките е социална загадка, че близо 90% от тях са без нужните разрешителни.-->
 
Николай Чунчуков  беше безапелационен, че от тук нататък администрацията на " Източен " няма да допусне нелегално строителство в региона. 

Чуйте още в звуковия файл.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР