Бустерната доза от ваксината на Janssen срещу COVID-19 може да

...
Бустерната доза от ваксината на Janssen срещу COVID-19 може да
Коментари Харесай

Здравното министерство със срокове за бустерната доза на Janssen

Бустерната доза от имунизацията на Janssen против COVID-19 може да бъде приложена 2 месеца след първа имунизация със същата ваксина, оповестиха от Министерството на здравеопазването.

Оттам прецизират, че бустерна доза от имунизацията на Janssen може да бъде приложена и след приключен имунизационен курс против COVID-19 с иРНК имунизациите на Pfizer/BioNTech и Moderna. В тези случаи интервалът за използване на бустерната доза е 3 месеца.

В Регистъра за имунизация против COVID-19 към този момент е основана алтернатива, която разрешава въвеждането на сложена бустерна доза от имунизацията на Janssen. Това значи, че жителите получават своя Европейски дигитален Коронавирус документ незабавно след имунизация.

ИРНК ваксина (на производителя Pfizer/BioNTech или на Moderna) може да се слага като бустерна доза след приключен имунизационен курс с иРНК или с векторна ваксина (на AstraZeneca или на Janssen) не по-рано от 3 месеца след приключения имунизационен курс.

Министерството на здравеопазването и Експертният съвещателен съвет по контрол на имунопрофилактиката предлагат преболедувалите COVID-19 да се имунизират с цялостна имунизационна скица не по-рано от 3 месеца след лабораторно потвърждаване на диагнозата. При лица, болни от COVID-19 след използване на първа доза от имунизациите с двудозов режим на имунизация, втората доза ваксина се слага не по-рано от 3 месецa след потвърждаване на диагнозата.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР