Бушуващите пожари в Бразилия застрашават флората и фауната в страната.

...
Бушуващите пожари в Бразилия застрашават флората и фауната в страната.
Коментари Харесай

Горски пожари в Бразилия застрашават растения и животни

Бушуващите пожари в Бразилия заплашват флората и фауната в страната. Блатистата околност Пантанал е дом на над 3500 растения и повече от хиляда типа птици, риби и бозайници. Горещите талази, мощните ветрове и сушата разпалват от ден на ден пламъци в района.

“Ако няма незабавен проект за интервенция и отбрана, за жалост, идната година ще бъдем в същото състояние и ще страдаме от протичащото се през днешния ден. За страдание, Пантанал наподобява като гробище за всички тези животни, които непрестанно откриваме мъртви ”, споделя Ендершон Барето, ветеринарен доктор.

В Бразилия се намира и един от градовете с най-лошо качество на въздуха в света - Манауш, който е столица на щата Амазонас и е обкръжен от стотици дървета. Някои са унищожени от горските пожари, а димът от тях доближава и до града.

През ноември, месец преди началото на астрономическото лято в Бразилия, в Рио де Жанейро бяха регистрирани рекордни температури за годината. Според Института за галактически проучвания на Бразилия горещите талази са станали 7 пъти по-чести през последните 70 години. 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР